1 APARTMAN KARANTİNADA!

Erzurum´da vaka var ölüm yok!

Tarih: 01.01.0001 00:00
 1 APARTMAN KARANTİNADA!

-ÖZEL-


Sinan AYDIN

Erzurm´da koronavirüs tedavisi gören ondan fazla kişi var, ancak şuana kadar ölüm olayı ile sonuçlanan ya da tedavi süreci yoğun bakım boyutunda olan hasta yok. Umreden gelen bir vatandaşın virüs taşıdığının belirlenmesi üzerine, 1 apartman kopmle karantina altında, 1 markette ise çalışanlara karantina uygulanıyor. 

Erzurum´da korona virisü taşıyan kişi sayısının onlarca olduğu, Umreden gelen bir kişinin virüs taşıdığının ortaya çıkması sonrası 1 apartmanın karantinaya alındığı, apartmanda oturanların alışveriş yaptığı büyük bir markette de karantina uygulandığı öğrenildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve on binlerce kişinin ölümne neden olan korona virüsü, Türkiye´de de haberimiz yayına hazırlandığı saate kadar 37 can almıştı. Binden fazla kişinin testleri de pozitif çıkan salgınla ilgili, Erzurum´da da onlarca kişinin korona virüs tedavisi gördüğü öğrenildi.

ÖLÜM DE YOK, YOĞUN BAKIMDA HASTA DA YOK...

Koronavirüs test sonucu yapılan merkezlerin olduğu illerden biri olan Erzurum´da, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan özel bölümde, virüst testleri pozitif çıkan hastalar ile şüpheli vakaların karantina altında tedavileri sürüyor. Günebakış Gazetesinin edindiği özel  bilgilere göre; Koronavirüs tedavisi gören vatandaşlar arasında şuana kadar ölüm olayı ile sonuçlanan hasta bulunmadığı, ayrıca tedavi süreci yoğun bakım boyutunda olan hastanın da şuan için bulunmadığı öğrenildi.

1 APARTMAN KOPMLE KARANTİNADA

Yetkililerin uyarılarına kısmen uyulduğunun görüldüğü Erzurum´da, ondan fazla kişinin virüs testleri pozitif çıktığıiçin tedavi gördüğü öğrenilirken, yaşanan bir olay ise vakanın nasıl hızla yayıldığını gözler önüne seriyor. Edinilen bilgiye göre; Umreden gelen ve ismini açıklamayı şimdilik sakıncalı bulduğumuz 1 kişi, viris taşıyordu. Bu kişi başta akrabaları olmak üzere oturduğu yine ismi bizde saklı apartmandaki kişilerle görüşmeye devam etti. Apartmandaki kişilerde, apartmanın yakınında bulunan ve Türkiye geneli şubeleri olan ismi bizde saklı bir marketten alışveriş yaptıklarını söylediler. Umreden gelen kişinin virüs taşıdığı belirlenince, temas ettiği akrabaları, komşuları ve alışverişin yapıldığı markette bulunanlar karantinaya alındı. 1 apartmanın komple karantinaya alındığı olayda, karantina işleminin devam ettiği öğrenildi.