ERZURUM`A ALMANYA`DAN KATKI SUNDULAR

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERZURUM`A ALMANYA`DAN KATKI SUNDULAR

 Atatürk Universty Europe (ATAFOM Üniversitesi) kuruluşu ve gelişimi için Almanya`da önemli görevler üstlenen Alman yöneticiler Andreas Thoma, Dr. Marcus Feil, Prof.Dr. Markus Braunewell, Dr. Michael Bauer, Kevser Özel`e Yakutiye İlçesi fahri hemşerilik beratı verildi. Kuruluşun tepe yöneticisi ve aslen Horasan`lı bir hemşerimiz olan Dr. Şakir Yavuz`a ise teşekkür beratı verildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, ayrıca fahri hemşeri beratı verdiği Almanlara Oltu taşı tespih hediye etti. 
Atatürk Universty Europe kuruluşundan, eğitim faaliyetlerinin devamına yaptıkları eşsiz destek ve katkılarından dolayı üst düzey Alman yöneticiler Andreas Thoma, Dr. Marcus Feil, Prof.Dr. Markus Braunewell, Dr. Michael Bauer, ve Kevser Özel`e Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından Fahri Hemşerilik Beratı verildi. Üniversitenin tepe yöneticisi ve aslen Horasanlı olan Dr. Şakir Yavuz`a ise özel teşekkür beratı verildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, anlamının büyük olduğunu ifade ettiği ATAFOM`un, kültürel aktarım ve Erzurum değerlerinin tanıtımı açısından önem taşıdığını söyledi. Heyeti makamında ağırlayan Ali Korkut, fahri hemşerilik beratı verdiği konuklarına Erzurum`un kültürü ve ekonomisi için önem arz eden oltu taşı tespih hediye etti.
4 bin yıllık kültür ve medeniyetin üstünü açıyoruz
Ali Korkut, Atatürk Universty Europe`nın Erzurum ve Erzurum kültürü açısından atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek bu bağlamda emeği geçen başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Hikmet Koçak olmak üzere herkese teşekkür etti. Alman heyete Erzurum ve Yakutiye hakkında bilgi aktaran Ali Korkut, milattan önce 3 binden başlayan, Selçuklu, İlhanlı, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini kapsayan 400 tarihi eseri içerisinde barındıran bir şehirde olduklarını hatırlattı. Korkut, "Belediyemiz 200 bin nüfuslu bir ilçe. Kadim bir medeniyete sahip. MÖ 3 bin den başlayan, Selçuklu, İlhanlı, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini kapsayan 400 civarında tarihi eser barındırıyor. Mutlaka gezip görmelerini tavsiye ederim. Şuanda tarihi eserlerin çevresini açmak amaçlı bir dönüşüm başlattık. Tarihi kimliği ön plana çıkaran bir tasarım ile bu eserlerin gün yüzüne çıkarılması için yapım çalışmalarımız var. 5 yıllık süreçte öncelik Üç Kümbetler olmak üzere birçok tarihi eseri gün yüzüne çıkarıp, Erzurum`u bir açık hava müzesine dönüştürmeyi amaçlıyoruz" dedi.
"Üniversitemizin Almanya`da kurulmuş olması bizi sevindirdi. Bu dostluk adına benim bir hediyem olacak" diyen Ali Korkut, Alman yöneticiler Andreas Thoma, Dr. Marcus Feil, Prof.Dr. Markus Braunewell, Dr. Michael Bauer, ve Kevser Özel`e fahri hemşerilik beratlarını verdi. Dr. Şakir Yavuz`a özel teşekkür beratı veren Ali Korkut, misafirlerine ayrıca Oltu taşı tespih hediye etti. ATAFOM Üniversitesi yöneticileri Ali Korkut`u üniversitenin açılış törenlerine davet ettiler.