Ahırlarda güneş paneli dönemi?

Erzurum´un Oltu ilçesinde tarım ve hayvancılık yapan çiftçiler, güneş enerji sistemleri ile kar ediyor. Aylar önce sulama işini güneş enerji sistemleri ile çözün çiftçiler, şimdilerde ise ahırlarda güneş paneli kullanmaya başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ahırlarda güneş paneli dönemi?

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Oltulu çiftçiler gelişen teknolojiyi en faydalı şekilde kullanarak hem tüketimden kar ediyor, hem de işlerini kolaylaştırıyor. İlçede tarımsal sulama işini güneş enerjisi sistemi ile çözen çiftçilerin yanı sıra, şimdilerde ise güneş enerjisi sistemi ahırlarda da kullanılıyor. Erzurum´un Oltu ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, her şeyi devletten beklemek yerine kendi sorunlarına kendileri çözüm bulup tasarruf ederek para kazanıyorlar. Önceki aylarda bir araya gelerek 86 bin TL para ödeyip 80 adet güneş enerjisi paneli ve borulardan oluşan malzemelerini alan çiftçiler, sondaj vurdurarak bu panelleri kurup, güneş enerjisinden elektrik alarak tarlalarına su götürmeyi başararak tarımsal sulama sorununa son vermiştiler.

AHIRLARDA GÜNEŞ PANELİ DÖNEMİ

Şimdilerde ise güneş enerjisi sistemi bir hayli yaygınlaştı ve ahırlarda dahi kullanılmaya başlandı. Oltu´nun Tutmaç mahallesinden küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mevlüt Öztürk, ağılında güneş paneli kullanarak işletme maliyet giderlerini minimuma indirdi. Kendi elektriğin, kendisi üreterek elektrikten tasarruf edip kara geçen çiftçi, diğer yetiştiricilere de örnek oluyor. İlçede güneş enerji sistemlerine olan ilgi her geçen gün artıyor ve tarım ve hayvancılıkta tasarruflu kazanım ön plana çıkıyor. Örnek çiftçiler, şimdilerde elektriğe 1 kuruş para vermeden güneş enerjisi sistemi ile elektrik üretip tarlada, bahçede, ahırda ve diğer bölgelerde ücretsiz elektrik kullanıyor olmanın keyfini yaşıyorlar. Oltulu çiftçilere yol gösterici desteği ile de büyük takdir kazanan Oltu İlçe Tarım Müdür Temel Aslan, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: ?? İlçemizde çiftçilerimiz tarımsal sulama sorunlarını güneş enerjisi ile çözmeye başladılar. Çiftçilerimiz bir araya gelerek dayanışma örneği gösterip 80 adet güneş enerjisi paneli alarak sondaj vurdurdular. Bunun yanında ahırlarda da güneş enerjisi sistemi kullanarak hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin sayısı her geçen gün artıyor´´ dedi.