Alkışlar Uzundere Belediye Başkanı´na

Göreve gelir gelmez makam aracını satan Uzundere belediye başkanı, kendi aracını makam için kullanıp yakıtını da cebinden ödüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Alkışlar Uzundere Belediye Başkanı´na

-ÖZEL-

Makam aracını sattı, kendi aracı ile hizmet ediyor?

Erzurum´un Uzundere ilçesinde, siyasi anlamda eşine ender rastlanan bir belediye başkanı görev yapıyor. 31 Mart seçimlerinde MHP´den Cumhur ittifakı adayı olarak seçilen Uzundere belediye başkanı Hilmi Aktoprak, makam aracını satarak belediyenin ihtiyaçları için harcayıp kendi aracını makam aracı yaptı. Vatandaşların alkışını alan Başkan Aktoprak, bununla da yetinmeyim makam için kullandığı aracının yakıt parasını da cebinden ödeyerek büyük bir duyarlılık örneği sergiliyor. 3 yıl önce Türkiye´nin 11´inci sakin kenti seçilen Uzundere ilçesi, şimdilerde ise bir ilke imza atan belediye başkanı ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

??DEVLETİN MALINI KORUMALIYIZ´´

 

Seçimlerde yüzde 80 oy alarak başkanlığı kazanıp aynı zamanda Türkiye rekoru kıran Başkan Hilmi Aktoprak, daha önce kullanılan 2009 model Ford marka makam aracını, 2886 sayılı ´Devlet İhale Kanunu´nun 45´inci maddesi uyarınca´ açık artırma yoluyla 5 Temmuz´da 47 bin 500 liraya sattırdı. Elde edilen gelir belediyenin işlerinde kullanılacak. Başkan Aktoprak, kendi aracını da makam aracı olarak kullanmaya başladı. Makam aracının çok masraflı olduğunu söyleyen Başkan Aktoprak, ?? Devletin malını korumalıyız. Tüyü bitmemiş yetim hakkını korumalıyız. Aracın maliyeti çok fazla olduğu için sattık. Şimdilik kendi arabamı, yakıtını kendi cebimden ödemek şartıyla makam aracı olarak kullanıyorum. İleride maliyeti düşük ve ekonomik bir araç bulursak makam aracı olarak alabiliriz. O zamana kadar kendi aracımı kullanacağım´´ diye konuştu. .

 

 

HİLMİ AKTOPRAK KİMDİR?

 

Hilmi Aktoprak, 5 Nisan 1977 tarihinde Erzurum Uzundere Balıklı köyünde doğdu. İlkokulu Uzundere de ortaokulu İstanbul Arnavutköy de liseyi Bakırköy Florya Tevfik Ercan Lisesinde bitirdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.

Eğitim yönetimi ve danışmanlığı

Kitap / Gazete / Dergi Tashih ve Editörlüğü

MEB de öğretmenlik ve idarecilik yaptı

Arapça, İtalyanca ve İngilizce biliyor. 2 çocuk babası olan Aktoprak, seçimler öncesi yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri hayalini kurduğu memleketine hizmet için;

Yaşlıların hayır duasını alacak işler yapmaya, Gençlerin batıya göç etmesini engelleyecek iş ve istihdam yapmaya, Hz. Ömer in Adalet anlayışını örnek alarak; Hak, Adalet, Eşitlik, Kardeşlikle yöneticilik yapmaya, Allah Resülünü Rehber edinerek "İnsanların Efendisi İnsanlara Hizmet Edendir" anlayışı ile başkanlık yapmaya talip olduğunu açıklamıştı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girerek %80.46 oy oranı ile Uzundere Belediye Başkanlığına layık görüldü.