Anestezi teknikerinin sır ölümü

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Anestezi teknikerinin sır ölümü

Sinan AYDIN

Erzurum BEAH´ta anestezi teknikeri olarak görev yapan Gözde Çulhaoğlu, yüksek dozda anestezik madde aldığı gerekçesiyle hayatını kaybettin. Genç kızın ölümünün şüpheli bulunması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Önceki gece Palandöken ilçesinde meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde anestezi teknikeri olarak görev yapan 26 yaşındaki Gözde Çulhaoğlu´nun, Yıldızkent´te oturduğu evde hastaneden  getirdiği tahmin edilen anestezik maddeyi vücuduna enjekte ettiği iddia edildi.

EVDE HAYATINI KAYBETTİ

Bir süre sonra kendinden geçen ve hareketsiz bir şekilde yatan Gözde Çulhaoğlu´nun o anda evde bulunan nişanlısı V.A., 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Eve giden sağlık ekipleri, Gözde Çulhaoğlu´nun hayatını kaybetmiş olduğunu belirledi.  Genç anestezi teknikerinin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu´na kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı, ölümü şüpheli bularak geniş çaplı soruşturma başlattı. Genç kızın nişanlısı V.A., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.

BÖBREK AĞRISINI DİNDİRMEK İSTERKEN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Gözde Çulhaoğlu´nun sır ölümü, görev yaptığı BEAH´taki mesai arkadaşlarını da yasa boğdu. Gözde Çulhaoğlu´nun böbrek rahatsızlığı hastalığı yaşadığı, evde aşırı böbrek ağrısı çekince hastaneden getirdiği anestezik maddeyi vücuduna enjekte, ağrıları dindirmek için kullandığı anestezik maddeyi vücuduna fazla enjekte edince hayatını kaybettiği iddia edildi. İddialarla ilgili savcılık soruşturması sürüyor. Genç anestezi teknikerinin cenazesi, otopsinin ardından memleketi Kırıkkale´ye götürülmek üzere ailesine teslim edilecek.