-Artık elinizi taşın altına koyun!

Hayvancılık Organize Bölgesi’nin bir an önce açılması lazım!

Tarih: 19.09.2023 21:11
-Artık elinizi taşın altına koyun!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Eskiden hayvancılıkta merkez konumda olan Erzurum, şimdi ne durumda? Hayvancılık Erzurum’da bitiyor mu?

Geçmiş dönemlerde hayvancılık Erzurum’da zirve dönemlerini yaşamaktaydı. Ancak günümüze gelene kadar hayvancılık eski önemini yitirdi. Köyden kente göçler arttı ve hayvancılık yapan insan sayısı azaldı. 

Peki, şu anda Erzurum hayvancılık eski şanına kavuşabilir mi? Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdulkadir Ürüşan, Erzurum’da ki hayvancılığı değerlendirdi.

Erzurum’da hayvancılığın asla eskisi gibi olmadığını vurgulayan Ürüşan, hayvancılığın eskiden Erzurum merkezli olduğunu şimdi ise hayvancılığın bitme noktasına kadar geldiğini söyledi.   

İfadelerine, “Erzurum’da besicilik tamamen bitmiş durumda” şeklinde devam eden Başkan Ürüşan, “Bizim öncelikle besi ahırlarına ihtiyacımız var. Bunu her zaman savunuyoruz, burası hayvancılık bölgesidir. Daha çok yardım daha çok yatırım gerektiren bir bölgedir. Dışarıdan gelen buzağılar burada besi olmuyor ancak biz burada beside büyüttüğümüz hayvanları batıya satıyoruz.” Dedi.  

“Hayvancılık Organize Bölgesi’nin bir an öne açılması lazım”

Erzurum’da ki hayvancılığın eski haine gelmesi için yerel yönetimlere çok fazla iş düştüğünü söyleyen Başkan Ürüşan, aile işletmelerine verilmesi gereken desteklerden bahsetti. Hayvancılık Organize Bölgesi’nin bir an önce açılması gerektiğini vurgulayan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdulkadir Ürüşan, projelere destek verilmesi gerektiğini söyledi ve yerel belediyelere seslendi.

“Biz dernek olarak tecrübeli insanlardan oluşuyoruz. 

Erzurum’da hayvancılığın eski hale gelmesi için yerel yönetimlere çok fazla iş düşüyor. Her merkez ilçe de bir alanın hayvancılık bölgesi olarak açılması lazımdır. Hayvancılık Organize Bölgesi’nin bir an öne açılması lazım. Bu bölgede çalışan aile işletmelerine destek verilmesi lazımdır. Daha fazla proje geliştirilmesi, projelere destek verilmesi gerekiyor. Bizim projemiz var tabi. Şu an da Ticaret Borsası tarafında başarılı olan Süte Değer Projesi bunlardan birisidir. Bu bölgenin açılmasıyla bu gibi projelerimizi daha da çoğaltacağız. Süt problemini çözmeye başladığımız gibi, et ve yem sorununda da sanayileşmeye kadar gideceğiz. Bizler buradan yerel yönetimlere şunu söylemek istiyoruz; elinizi bizim gibi taşın altına koyun. Biz nasıl bir şeylerin olması için çabalıyorsak sizde çabalayın ve hep birlikte bunun üstesinden gelelim.”