AYDEMİR: AK DAVA, HİZMETTE SAMİMİYETTİR´

AYDEMİR: ?LAFA DEĞİL, YATIRIMA BAKARIZ´

Tarih: 01.01.0001 00:00
 AYDEMİR: AK DAVA, HİZMETTE SAMİMİYETTİR´

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, AK iktidarlar döneminde Erzurum´un ekonomide değerleriyle buluştuğunu, potansiyel ve kaynaklarını değerlendirme, katma değer üretme fırsatını bulduğunu kaydetti. Aydemir, Oltu Ayvalı Barajı´nı örnek göstererek, ?AK Parti, Erzurum kalkınma heyecan ve ritmini eserlerle ortaya koyuyor.´ dedi. 
DURMAK YOK, YOLA DEVAM
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Oltulularla buluştu. Oltu Ayvalı´yı ziyaret eden Aydemir, elektrik üretimine başlayan Ayvalı HES önünde, yöre halkıyla hasbıhal etti. Sohbetlerde AK Parti iktidarlarıyla belirgin hale gelen farkındalık seyrini yorumlayan Milletvekili Aydemir, AK Parti hizmet ilkesini bir kez daha vurguladı ve ?Durmak Yok, Yola Devam´ çağrısı yaptı.
AK PARTİ VE YATIRIM SİYASETİ
Ekonomide vaat ve söylemlerin değil, yatırım ve eylemlerin önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ?AK iktidarın ekonomik yaklaşımı hayallere değil gerçeklerlere dayanır. Günü birlik hesapları değil, kalıcı ve ufuk oluşturan hizmetleri önde tutar. Kalkınma ve gelişme adına popülist yaklaşımları reddeder. Halka hizmetle hakkın rızasını gözetir. İşte Ayvalı Barajı, işte Sakalı Kesik Sulama Projesi, işte Şehitler, Başköy, Pazaryolu Barajları. Bunlar soyut değil somut yatırım damgalarıdır ve sadece 13 yılda hayata geçirilmiştir. ?diye konuştu.
ERZURUM HAVALİMANI ÖRNEKLEMESİ
Değerlendirmesinde, Erzurum havalimanı yatırımının gerçekleşmesi sürecini hatırlatarak, partisinin hizmet açılımını aktaran Milletvekili Aydemir, ?Erzurum yıllarca hava ulaşımını askeri hava alanı üzerinden yaptı. Sivil Havaalanı bir özlem ve rüya idi. AK Parti iktidarları öncesinde, sivil hava alanı adına yapılan girişimler sadece tribünlere oynama amaçlıydı. Geçmiştekiler bunu başaramadılar. 2002´de milli iradenin AK Parti´de ifade bulmasıyla Erzurum Türkiye´nin en büyük alanda kurulmuş Hava Limanına kavuştu. Bugün Erzurum yılda bu liman sayesinde 1.5 milyonu aşkın yolcuyu ağırlıyor, sayısı 100 bin eşiğinde olan yabancı konuk bu şehre geliyor. Yüzlerce çalışanı, gelen her yolcunun ekonomik getirileri ile esnaf kazanıyor, ticaret hayatı canlanıyor. Bölgenin en büyük havalimanı katma değer üretiyor. Bu il ekonomisine reel yaklaşımdır. Erzurum´da yatırımsızlık edebiyatı yapmaya yeltenenler Havalimanına, duble yollara, Universiade Kış Sporları Tesislerine, Şehir Sağlık Hastanesine, ikinci üniversiteye, lojistik köye baksınlar. Yetmez, tüm ilçelerdeki devlet hastanelerine, taşkın koruma tesislerine, köylerdeki alt ve üst yapı yatırımlarına baksınlar. Yetmez, gitsinler, bu şehrin en ücra mahallindeki yoksula, yaşlıya, dul ve yetime devlet şefkatinin ulaştığına baksınlar. Sonra da dilleri dönerse konuşsunlar? dedi.
EN BÜYÜK YATIRIM
Erzurum´da kalkınma ve gelişme adına AK Parti döneminde gerçekleştirilen en büyük yatırımın, ilde geri kalmışlığa takılmış zihniyetlerin değiştirilmesi, kalkınma heyecan ve enerjisinin yeniden canlandırılması olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ?Daha öncede paylaşmıştım. Ekonomide ?kelebek etkisi´ yasası vardır. Amazonlarda bir kelebeğin kanat çırparak oluşturduğu enerji dünyanın her tarafına ulaşır. Bu sudaki dalgalanma gibidir. Suya attığınız küçük bir taşın oluşturduğu dalga kıyılara vurur. AK Dava yatırımları ve şekillenmiş eserleriyle bu kuramı hayata geçirmiş, gelişme sinerjisi mahallelerden, ilçelere, ilçelerden illere ve bölgeye yayılarak hakim duruma gelmiştir. ? dedi.
DEVLET-MİLLET BULUŞMASI
Erzurum´da AK Parti dönemleri öncesinde ?bizden bir şey olmaz´ kanaatinin hakim kılındığı ve il insanı zihniyetinin darlık, sıkıntı ve yokluk algısına mahkum bırakıldığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ?Onların gayesi muhtaçlık oluşturarak, bir çöküş psikolojisi hakim kılmak ve oy kotarmaktı. Bu yörenin aziz insanlarını ele baktırmaktı. Onların tek siyasi yolları buydu. AK Parti dönemiyle birlikte devlet milletin emrine girdi. Milli irade hakim hale geldi. Girişimcinin ufku açıldı. Yokluk psikoloji defoldu, varlık ve gelişme enerjisi hayat buldu. Yani devlet millete saygısını eserleriyle ortaya koydu. Bugün Ayvalı´da şekillenen devasa ayvalı Barajı yatırımı, bölge insanının kalkınma ve gelişme enerjisinin ifadesidir.´ diye konuştu.
AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
Ziya Paşa´nın ?Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/Kişinin görünür rütbeyi aklı eserinde´ dizelerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ?Biz eser, hizmet ve yatırım siyaseti yapıyoruz. Onların lügatinde yokluktan gayri kelime yok. Gittiğimiz her yerde kardeşlerimiz bizden yeni projelerimizi duymak istiyorlar. Fiziki hizmetlerin tamamlandığı köylerde sosyal yatırım beklentileri var. Bunları duymak ve tespit etmekten gurur duyuyoruz. ?dedi.
VAR EL TİTREMEZ
Değerlendirmesinde Erzurum´un ?Var el titremez´ sözünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, ?Geçmişte devlet imkanları milletten esirgenirken, devlet dış kredi ve yardımlara muhtaç iken, bugün Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmeye aday bir Türkiye var. Devletle millet buluştu ve kaynaştı artık. Devletin tüm varlığı milletin emrinde. Ve bu devlet, AK iktidarlar döneminde gücünü yeniden bulan devlet, varlığıyla halka hizmet sunuyor. Yani devletin eli titremiyor şükürler olsun. Nerede ve neye ihtiyaç varsa devlet halkının emrine koşuyor.´ vurgusunu yaptı.