Başkan Karaca küçük esnafın aylık gider tablosunu paylaştı

Başkan Hikmet Karaca, küçük esnafın aylık gider tablosunun rakamsal hesaplaması yaparak kamuoyu ile paylaşıp, ?tuzu kuru vatandaşlara duyurulur´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
   Başkan Karaca küçük esnafın aylık gider tablosunu paylaştı

-ÖZEL-

 

 

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, küçük esnafın aylık zorunlu giderinin rakamsal hesabını yapıp kamuoyu ile paylaştı. Esnafın bu ekonomik şartlarda ortaya çıkan tabloyu karşılamasının mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Karaca, ??Bu durumda olan esnaf ve sanatkarın yaşadığı ilimiz esnafı, elbette en fazla borçlanan, en fazla kredi kullanan, en fazla icra ve takiplere düşen iller sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmayacaktır´´ dedi.

Hikmet Karaca, küçük esnafın içinde bulunduğu ekonomik tablo ile ilgili hesaplamalarını ve görüşlerini, kendi sosyal medya hesabından da ?Esnafca´ başlığı ile yayımlayarak şunları söyledi: ?? Tek Başına Çalışan Küçük Bir Esnafın Aylık Zorunlu Gideri: (İstihdamı ve sigortalı elemanı olmayan iş yerleri için) 750-900 TL. Bağ-Kur Gideri, 400-550 TL. Vergi Gideri, 200-300 TL. Muhasebe Gideri, 1500-2000 TL. Kira Gideri, 250-350 TL. Elektrik Su Gideri, 150-200 TL. Isınma Gideri. Aylık Zorunlu Ev Ve Mutfak Gideri: (oturduğu ev kira değilse) 350-400 TL. Elektrik ve Su Gideri, 600-700 TL. Isınma Gideri, 1000-1500 TL. Mutfak Gideri, 500-600 TL. Giyim-Kuşam, Deterjan ve Benzeri Gideri, 200-300 TL. İletişim Gideri. Aile çocukluysa asgari 500-600 TL. (Okul ve Servis Gideri. (kitabı, defteri, kalemi ve diğer yan masraflar hariç) Yukarıda yazdıklarım küçük bir esnafın aylık ödemesi gereken zorunlu ve hayati gider kalemleridir.

 

??TUZU KURU VATANDAŞLARA DUYURULUR´´

 

Küçük bir esnafın bu giderleri karşılayabilmesi için aylık yaklaşık 8 ile 10 bin arası net kar elde etmesi gerekiyor ki bu masrafların altından kalkabilsin. Bu ekonomik şartlarda ve işsizliğin tavan yaptığı bir ortamda saydığım bu zorunlu giderlerin karşılanması mümkün görünmüyor. Bu durumda olan esnaf ve sanatkarın yaşadığı ilimiz esnafı, elbette en fazla borçlanan, en fazla kredi kullanan, en fazla icra ve takiplere düşen iller sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmayacaktır. Bizim bildiğimiz ve yaşadığımız sorunları bildikleri halde görmezden gelerek ve sadece birilerine yaranmak için piyasaların ve ekonominin uçtuğunu ve hariçten gazel okuyan tuzu kuru vatandaşlara duyurulur! (NOT: Ben siyasetçi değilim, hiç bir siyasi oluşuma veya partiye aktif üyeliğim bulunmamasına rağmen muhalefet ediyormuşum gibi algılar oluşturmaya çalışan bazı yalakaları hiç ciddiye almadım, almamda. Tek amacım esnafın yaşadığı sorunları gündemde tutmaktır. ESNAF´ca köşem sadece esnaf ve sanatkarımızın hizmetine ve sesi olmaya devam edecektir.)´´