Başkan Karaca´dan kiracı esnafa uyarı!

Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, salgını nedeniyle herhangi bir kira muafiyeti, indirimi veya ertelemenin söz konusu olmadığını hatırlatarak kiracı esnafa ?icra takibi´ uyarısında bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Başkan Karaca´dan kiracı esnafa uyarı!

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, ? Kiracı esnafımızın dikkatine!´ başlığı ile yayımladığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle herhangi bir kira muafiyeti, indirimi veya ertelemenin söz konusu olmadığını hatırlatarak icra takibi uyarısında bulundu. 30 Nisan sonrasına işaret ede Başkan Hikmet Karaca, ?? Söz konusu takibin sonucunda kiracı esnafın iş yerinde bulunan mal ve malzemelere de haciz yolu ile el konulabilecek´´ açıklamasınd abulundu. Başkan Karaca, uyarılarını şu şekilde sıraladı: ?? Salgın nedeniyle direk veya dolaylı kapalı olan iş yerlerimizin kira ödemelerinde mücbir neden gösterilse bile herhangi bir kira muafiyeti, indirimi veya ertelenmesi söz konusu değil. Mal sahibi, bu süreç içerisinde ödenmeyen kiralar için 30 Nisan 2020 tarihinden sonra icra takibi başlatabilecek. Söz konusu takibin sonucunda kiracı esnafın iş yerinde bulunan mal ve malzemelere de haciz yolu ile el konulabilecek.

??GÜNÜNDE ÖDENMEYEN KİRALAR İÇİN YASAL FAİZ UYGULANACAK´´

Ayrıca gününde ödenmeyen kiralar için yasal faiz uygulanacak. Yapılan yeni düzenleme ile 01 Mart 2020 tarihinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar ödenmeyen kiralar için herhangi bir mukavele feshi veya tahliye işlemi söz konusu değildir. Ancak ödenmeyen kiralar için isteyen iş yeri sahibi, kiracısını 30 Nisan 2020 tarihinden sonra icraya verip alacakları için takibat başlatabilecektir. Esnaf ve sanatkarımız, bu olumsuz şartlarda elektrik, doğal gaz, su ve diğer zorunlu giderlerini bile ödemede büyük güçlükler çekerken kira kanununun bu şekliyle devam etmesi halinde kapanan iş yerlerine ve yaşanan mağduriyetlere yenileri eklenecektir. Bu belirsizliğin bir an önce son bulması ve hayatın normale dönmesi için duadan başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah, bütün esnaf ve sanatkarımızın yardımcısı olsun...´´