Beyaz masada yeşeren umutlar!

Belediye bünyesinde oluşturulan beyaz masa birimi, Erzurumluların umudu oldu. Sadece 2017 yılında 161 bin 978 kişi ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Beyaz masada yeşeren umutlar!

 

Sinan AYDIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ´Beyaz Masa´ birimi, halkla iletişim, koordinasyon ve sorunların çözümünde hizmet ağını her geçen gün artırıyor. 2017 yılında 161 bin 978 kişinin ziyaret ettiği Beyaz Masada, 1 yılda 23 bin 90 kişi (internet ortamı, resmi yoldan, onlıne, BİMER ve elden dilekçe yoluyla) başvuruda bulundu. Bu başvuruların 6 bin 576 kişisini, iş başvurusu oluşturuyor.

?VATANDAŞLARLA GÜÇLÜ BİR İLETİŞİM BAĞI KURUYORUZ´

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Belediyelerle birlikte Türkiye´de muhteşem bir başarıya imza atan Beyaz Masa Projesi sayesinde Erzurum´da da önemli sonuçların elde edildiğini açıkladı. Başkan Sekmen, Beyaz Masa sayesinde vatandaşlarla güçlü bir iletişim bağının kurulduğunu bildirdi. Sekmen, ?Erzurum Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde yer alan Beyaz Masa birimine hemen hemen her yıl 200 bin vatandaşımızı ağırlıyoruz. Bu rakam ve diğer istatistiki verilere bakıldığında hakikaten önemli sonuçlara ulaşıldığı bizatihi görülmektedir´´ dedi.

?BEYAZ MASA BİR ÇÖZÜM MERKEZİDİR´

 

Personellerin hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu ifade eden Sekmen, ?´ Beyaz masada görevli 24 personelimize periyodik olarak hizmet içi eğitim programları, mevzuat ve etkili iletişim konularında sürekli eğitimler vermekteyiz. Aldıkları eğitim ve elde edilen tecrübeyle iletişim ekibimiz halkımızla birebir görüşerek sorunların çözümüne katkıda bulunmaktadır? diye konuştu. Halk günü toplantılarında beyaz masada sorunları dinleyen Başkan Mehmet Sekmen, Beyaz Masa´nın aynı zamanda bir çözüm merkezi olduğunu ifade etti. Sekmen, ?´Halk Günü´nde Büyükşehir Belediyesi´ne gelen vatandaşlarımızı tek tek dinleyerek, problemlerin çözümü için kurum yetkililerine talimatlar veriyoruz. Beyaz masa aynı zamanda bir çözüm merkezidir´´ dedi.