Camilerden salgının son bulması için dualar yükseldi

Erzurum´da KOVID-19 salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşması nedeniyle yatsı ezanı sonrası camilerden dua edildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Camilerden salgının son bulması için dualar yükseldi

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın aldığı karar gereği yatsı ezanının okunmasının ardından, Erzurum´daki  tüm camilerde dua edildi. KOVID-19 salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla yatsı ezanı sonrası camilerden yükselen dualara, cemaat evlerinden ?amin´ dedi.

/resimler/2020-3/26/1025467485329.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın çağrısıyla tüm yurtta 90 bin camiden koronavirüs salgının son bulması, hasta vatandaşların şifaya kavuşması ve bu salgına karşı özveriyle görev yapan sağlık çalışanları için dua sesleri yükseliyor. Minarelerden yükselen dualara,  vatandaşlar evlerinden amin nidalarıyla eşlik ediyor. Erzurum´da da korona virüs salgını nedeniyle cemaatle namaza izin verilmeyen camilerde  yatsı namazının ardından dua edildi. Ezanın bitmesinin hemen ardından minarelerden yükselen duaya, vatandaşlar evlerinden ?amin´ dedi. Minarelerden iki kez üst üste tekrarlanan dua şöyle: ?Kıymetli Müslümanlar, tedbirlere uyalım, evimizde kalalım ve dua edelim. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun. Amin?