Çiftçilere destek rehberi!

Aklı olan bu devirde çiftçilik yapar!

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çiftçilere destek rehberi!

-ÖZEL- 

Devlet baba üreticilere birçok konuda destek ödemesi yaparak, tarım ve hayvancılık mücadelesi veriyor. Verilen destek ödemelerini duyunca, insanın çiftçilikle uğraşası geliyor.

 

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve orman Müdürlüğü, çiftçilere yönelik yapılan destek türlerini ve son başvuru tarihlerini açıkladı. Rehber niteliğindeki bilgi paylaşıma göre; çiftçilere devlet 8 ayrı başlıkta destek ödemesi yapıyor. Destek ödemeleri arasında, belki de birçoğumuzun haberdar dahi olmadığı, sürü yöneticisi istihdam desteği, sürü büyütme desteği gibi destekler de dikkat çekiyor. 

 

??HANGİ DESTEĞE NE ZAMANA KADAR BAŞVURU YAPILABİLİR?´´

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin yararlanması için devletin sunduğu destek ödemelerinden herkesin haberdar olması için ?Destek´ rehberi mahiyetinde bir dosya hazırlayarak kurumun resmi sosyal medya hesaplarından paylaştı. ?Hangi Desteğe Ne zamana Kadar Başvuru yapılabilir?´´ başlıklı bilgi notunda, devletin verdiği desteklerin mahiyeti ve başvuru ve bitiş tarihleri açıklanarak üreticilerin bilgi sahibini olması sağlanıyor. Oldukça faydalı olarak görülen açıklamada, ?? 2019 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği ile buzağı, malak,  dişi manda, anaç koyun ve keçi,  sürü büyütme ve yenileme,  arılı kovan, sürü yöneticisi istihdamı, düve alımı, besilik erkek sığır desteklemesi gibi hayvancılık desteklemelerine ilişkin başvuru tarihleri belirlenmiştir. Bu kapsamda yetiştiricilerimizin belirtilen tarihlerde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.´´ denildi.

 

8 AYRI BAŞLIKTA DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

 

Yapılan açıklamaya göre, verilecek destek türleri ve başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri şöyle: ?? Buzağı desteği başvuruları 31 Aralık 2019´a kadar, dişi malak ve manda desteği 31 Aralık 2019 tarihine kadar, besilik erkek sığır desteği 31 Ocak 2020 tarihine kadar, anaç koyun desteği 2 Aralık2019 tarihine kadar, düze alım desteği bakanlıkça belirlenecek, arı kovan ve ana arı desteği: ana arı 31 Ocak 2020, Arılı arı 20 Aralık 2010, tarihlerine kadar,  sürü yöneticisi istihdam desteği 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürü büyütme desteği ise 2 Aralık 2019 tarihine kadar bağlı bulundukları ilçe müdürlükleri ile birlik müdürlüklerine müracaat edilebilecek.