Çocukların dişleri emin ellerde

Erzurum´da 1 yılda 35 bin 973 çocuğa florur vernik uygulaması yapıldı

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çocukların dişleri emin ellerde

1 yılda 48 bin 207 çocuk hedef kitle olarak belirlendi, 35 bin 973 çocuğa florur vernik uygulaması yapıldı. 52 bin öğrenciye diş fırçası ve macun dağıtan Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 76 bin öğrenciye farkındalık eğitimi verip 11 bin 717 birinci sınıf öğrencisinin ağız ve diş sağlığı muayenesini yaptı. 

 

Sinan AYDIN

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafında okullarda öğrencilere koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti veriliyor. Bu kapsamda yapılan 1 yıllık çalışmalar ise, ?çocuklarımızın dişleri emin ellerde´ dedirtiyor. 1 yılda 60 ayını tamamlamış anasınıfından ilkokul 3. Sınıfa kadar 48 bin 207 öğrenci hedef nüfus olarak belirlendi. 19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında 1 yılda yapılan hizmetlerle ilgili verileri paylaşan Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1 yılda 35 bin 973 çocuğa flour vernik uygulaması yapıldığını, 52 bin 381 öğrenciye diş fırçası ile diş macunu dağıtıldığını, 76 bin öğrenciye ise farkındalık eğitimi verildiğini açıkladı. Yapılan çalışmalarla çocuklara diş fırçası alışkanlığı kazandıran Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve korunması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İŞTE RAKAMLARLA ÇOCUKLARA DİŞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ

Rakamlarla çalışmaların yer aldığı açıklamada şöyle dinildi: ??Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkilerinden dolayı ağız ve diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu önlemlerle engellenmesi gerekmektedir. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş hekimlerimiz ve ağız diş sağlığı merkezi çalışanlarımız ile ilimizde mevcut alışveriş merkezlerinde açılan stantlarımızda çeşitli broşürlerle diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak doğru diş fırçalama teknikleri diş maketleri üzerinde gösterilerek halka diş fırçalama eğitimi verildi. Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında Erzurum´da geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 48.207 (60 ayını tamamlamış anasınıfı, ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencisi) hedef nüfus olarak belirlenmiştir. Eğitim Öğretim yılı sonu itibariyle 35.973  flour vernik uygulaması, 52.381 öğrenciye diş fırçası diş macunu dağıtımı ve 76.051 öğrenciye farkındalık eğitimi verilmiş olup, 13.744 birinci sınıf öğrencisinin 11.489´una ağız-diş muayenesi yapılmıştır. İl geneli toplam muayene sayımız ise 11.717 olup, öğrencilerimizin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak diş çürümelerinin ve kalıcı kayıplarının önüne geçilmesini sağladık. Toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve korunması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.´´