Çoruh vadisinde yaban hayat dersi!

Çoruh vadisinde yaşayan hayvanların yaşam alanı, öğrenciler tarafından gözlemlenerek nüfus sayımı çalışması yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çoruh vadisinde yaban hayat dersi!

-ÖZEL-

 

 

Öğrenciler Çoruh vadisindeki yaban hayatı gözlemledi

 

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi´nden bir gurup öğrenci, proje kapsamında İspir´de bulunan Çoruh vadisindeki yaban hayatını gözlemleme fırsatı buldu. Öğrenciler tarafından ayrıca nüfus sayımı çalışması da yapıldı. Atatürk Üniversitesi  

Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İspir Hamza Polat MYO Elektrik ve Yaban Hayatı Programı işbirliğinde, anlamlı bir çalışma yürütüldü. Proje kapsamında Atatürk Üniversitesi´nden bir grup öğrenci, Çoruh Vadisi´nde bulunan ayı, vaşak ve kırmızı başlı akbaba gibi yaban hayvanlarının yaşam alanlarını gözlemlediler ve nüfus sayımı çalışması gerçekleştirdiler.

 

 

ÇORUH VADİSİ YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI 22 BİN 500 HEKTAR

 

Coğrafi konumu itibarı ile yaban hayatı için önemli bir merkez olarak görülen Çoruh Vadisinde yapılan çalışma, öğrencilere keyifli anlar geçirtti. Öğrencilerin bir kısmı, teleskoplarla gözlemledikleri yırtıcı hayvanlara karşı heyecan duydu, bol bol not aldı.

Çoruh Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının alanı, 22.500 Hektardır. Türkiye´nin 112 önemli Bitki Alanı´ndan biri olarak belirlenmiş olup, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu´nun en zengin bitki örtüsüne sahip ülkesi olarak yer alması, Çoruh Vadisi´nin bitki örtüsünün önemini vurgular. Bunun yanı sıra alan araştırma, eğitim ve av turizmi amaçlı kullanılmaktadır. Birçok yerli ve yabancı avcı avlanmak ÇVYHGS´nı tercih etmektedir. Her yıl av kotaları dahilinde Yaban Keçisi ve Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi "Av Turizmi " kapsamında avlattırılmaktadır.