Dadaşlar en çok bilgisayar ve dil kursuna ilgi gösteriyor

Palandöken belediyesi tarafından açılan Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Merkezi´nde en çok ilgiyi Bilgisayar kursunun gördüğü, ikinci sırayı ise İngilizce kursunun aldığı öğrenildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dadaşlar en çok bilgisayar ve dil kursuna ilgi gösteriyor

Sinan AYDIN

Erzurum´un merkez Palandöken ilçesinde belediye tarafından 2013 yılında Yunus Emre Mahallesi´nde yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı ve Kültür- Spor Merkezi, 4 yılda 9 bin kursiyer mezun etti. İldeki büyük bir eksikliği gideren Kültür ve Spor Merkezi´nde, MEB onaylı kurslar, katılım belgeli kurslar ve hobi kursları ile binlerce kişi meslek sahibi yapıldı.

DADAŞLAR BİLGİSAYAR VE YABANCI DİLE ÖNEM VERİYOR

2013´ten 2017 yılının başına kadar 6 bin 600 kursiyer kursları başarı ile bitirerek sertifika ve belge aldı. 2017 yılında ise 2400 kursiyer kurslara devam ediyor. 38 eğitmenin meslek öğretmenliği yaptığı merkezde, hafta içi, hafta sonu, sabah, öğle ve akşam olmak üzere belirlenen saatlerde kurslar veriliyor. 45 branşta verilen kurslarda en çok ilginin bilgisayar kursunu olduğu, ikinci sırayı ise İngilizce kursunun aldığı ortaya çıktı. Ücretsiz olarak verilen kurslarda, şu anda Bilgisayar kursunun 187 kursiyer ile ilk sırada ter aldığı, İngilizce kursunun ise 140 kursiyerle ikinci sırada olduğu öğrenildi.

BAŞKAN BULUTLAR: BU KURSLAR DIŞARIDA ÜCRETLİ

Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı ve Kültür- Spor Merkezi´nin Erzurum´un büyük bir ihtiyacını karşıladığını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?? 2017 yılındaki kurslara başvuruda bulunan toplam 2 bin 80 kişiden bin 850´sine sabah-öğle ve hafta sonunda olmak üzere çeşitli periyotlarda eğitim veriliyor. Hafta içi tam gün ve hafta sonlarında da hizmet veriyoruz. Başvuru yapan kursiyer sayısı sadece geçen yıl 2 bin 80´i buldu. Şu an en çok kursiyer Bilgisayar kursunda, ikinci olarak sa İngilizce kursunda var. Bu kurs sonunda alınan sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Bu kurslar dışarıdan alınsa 2 bin TL civarında bir kurs ücreti alınır. Ancak belediyemizde tamamen ücretsiz´ dedi. Gençlerin söz konusu kurslara mutlaka katılmaları noktasında ısrarla çağrıda bulunduklarını belirten Başkan Bulutlar, "Gençlerimiz bize geliyor, mesleki eğitim alıyor, nitelik kazanıyor ve istihdam ediliyor. Dolayısıyla biz bu kursları ziyadesiyle önemsiyor ve çok daha fazla gencimize ulaşabilmek için azami gayret sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.