Dadaşlara karbonmonoksit ölçümü yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü, sigaraya bırakma günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacı ile Erzurumlulara karbonmonoksit ölçümü yapıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dadaşlara karbonmonoksit ölçümü yapıldı

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 9 Şubat dünya sigarayı bırakma günü nedeniyle alışveriş merkezlerinde stant açıp karbonmonoksit ölçümü yaptı. Sigara ve tütün, gerek kullanan gerekse  kullanmayıp ancak tüketilen ortamda bulunma sonucu  sigara dumanını pasif olarak soluyan insanlarda  önlenebilir hastalanma ve ölüm nedenlerinden en önemlisidir. Sigara bağımlılığının tedavi edilebilir bir durum olduğunu açıklayan Erzurum Sağlık Müdürlüğü, ??En iyi tedavi hiç başlamamak, eğer başlandıysa da bırakma yönünde doğru adımları atmaktır´´ dedi.

 

VATANDAŞLARA KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

 

Müdürlük, sigara bağımlılığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ?9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü? kapsamında birde farkındalık etkinliği yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erzurum´daki alışveriş merkezlerinde stant açıldı. Açılan stantlarda vatandaşlara sigaranın zararları, sigarayı bırakma yöntemleri, sigara bırakmak için yardım alabilecekleri ALO 171 Danışma Hattı ve ilimizde bulunan Sigara Bıraktırma Poliklinikleri hakkında bilgi verilip, broşür dağıtılıyor. Stantlarda ayrıca karbonmonoksit ölçümü yapılıyor. ?Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma? sloganı ile farkındalık oluşturmayı amaçlayan Müdürlüğün etkinliği, vatandaşların da ilgi ve takdirini kazanıyor.