Dikkat Eksikliğinin Tedavisinde Çare GELENEKSEL ERZURUM ÇOCUK OYUNLARI!

Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu´nun öncülüğünde Ekran Bağımlılığı temalı konferans düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
   Dikkat Eksikliğinin Tedavisinde Çare  GELENEKSEL ERZURUM ÇOCUK OYUNLARI!

 

Konferansa Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Prof. Dr. Duygu Arıkan ve Şube Müdürleri katıldı. Çocukların ekran bağımlılığından geleneksel oyunlar sayesinde kurtulabileceğini söyleyen Abdurrahman Gazioğlu, ülkenin beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesinin ancak bedenen, ruhen güçlü bireylerin varlığıyla mümkün olduğuna dikkat çekti.

HAREKETLİ BİR YAŞAM DİYORUZ

Teknoloji Bağımlılığı ve geleneksek oyunlara değinen Palandöken ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, ?Özellikle büyük evlerde çekirdek aile yapısı dediğimiz anne ve babalardan oluşan aile yapımız artık mevcut. Ve buna teknolojide ilave edilince bu bizim hayatımızı olumsuz etkilemeye başladı. Beslenme kültürümüz bu durumda değişti, çocuklarımız aperatif beslenmeye başladılar,  herkesin elinde bir tablet veya telefon büyük evlerden çekilip kayboldular buda biz eğitimcileri, sağlıkçıları harekete geçirmesi gereken en önemli etkendir. Sağlıklı bir topluma ihtiyacımız var.  Hem fiziken sağlıklı, hem ruhen sağlıklı bir topluma ihtiyacımız var. Bir ülkenin beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesi takdir edersiniz ki ancak bedenen, ruhen güçlü bireylerin varlığına bağlıdır. Ülkemiz nüfusunun malumunuz çoğunluğu genç bir nüfus değerli katılımcılar. Bu dinamik nüfusu sağlıklı ve üretken bireyler olabilmesi için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın dengeli ve düzenli beslenmesi gerekiyor. Hareketli bir yaşam diyoruz? şeklinde konuştu.

?GÜNÜMÜZÜN ÖNEMLİ BİR HASTALIĞI DA DİKKAT EKSİKLİĞİDİR?

Geleneksel oyunların çocukların dikkat eksikliğini giderdiğini belirten Palandöken ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, oyun oynayan çocukların kendilerini tamamen bir noktaya kanalize ettiklerini vurguladı.

Açıklamasının devamında Gazioğlu, ?Bizim projemizin son finalini 24 Mayısta unutulmaya yüz tutmuş Erzurum çocuk oyunları olarak ismini koyduk. Benim yaşımda olan vatandaşlarımız bilirler, eskiden Erzurum´a has geleneksel çocuk oyunları vardı. Biz çocukken bunları oynardık. Biz o oyunları hatırlatmak istiyoruz şimdi. İstiyoruz ki bu oyunlarla çocuklar bir araya gelsin ve ekran bağımlılığından uzaklaşsınlar istiyoruz. Şimdi bunun ne faydası var, buradan özetlemek istiyorum, oyun oynayan bir çocuk farklı bir sosyal çevre edinebiliyor. Bir araya geldiği diğer çocuklarla, akran gruplarıyla yeni arkadaşlıklar tesis edebiliyor.  Onlarla var olan güzellikleri oyunun tadını çıkarıyor. Daha önemlisi dikkatini toparlıyor, Çünkü günümüzün önemli bir hastalığı da dikkat eksikliğidir. Oyun oynayan çocuk kendisini tamamen bir noktaya kanalize ediyor dikkatini toparlıyor. Bundan daha önemlisi değerli dostlar İlerleyen yaşlarda bu tür aktiviteler, çocuklarımızı, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırıyor. Biz gençlerimizi çocuklarımızı ne kadar doğru bir şekilde doğru yöntemlerle kanalize edebilirsek doğru işlere çocuklarımızın sağlığına sıhhatine o kadar hizmet etmiş oluruz? ifadelerine yer verdi.