Doğu Ekspresi ile hedef 1 milyon yolcu

Geçen yıl 5 binin üzerinde yolcu taşıyan Doğu Ekspresi treninin, bu yıl yenilenen yüzü ile 1 milyon yolcu taşıması amaçlanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Doğu Ekspresi ile hedef 1 milyon yolcu

-ÖZEL-

 Sinan AYDIN

 

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistler için masalsı yolculukların vazgeçilmez adresi olan Doğu Ekspresi treni ile bu yıl 1 milyon yolcu taşınması hedefleniyor.  Seyahat tutkunlarının ilgi odağı olan ve yolcularına her mevsim masalsı bir yolculuk sunan Doğu Ekspresi treni, sonbahar ve kış aylarının gelmesi ile birlikte daha çok rağbet görüyor.

 

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Renk cümbüşü içerisinde yolcularına unutulmaz anlar yaşatan Doğu Ekspresi, yenilenen yüzü ile Ankara´dan Kars´a kadar hizmet vermeye devam ediyor. Seferleri yoğun ilgi gören Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ´nin Doğu Ekspresi treni, Ankara´dan başlayarak Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan ve Erzurum´u içeren, Türkiye´nin en eski hatlarından olan seferini ortalama 25 saat sonra Kars´ta tamamlıyor. Doğu Ekspresi´ne artan talebi karşılamak için hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi de vatandaşın gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle 29 Mayıs´tan itibaren seferlerini sürdürüyor.

 

HEDEF 1 YILDA 1 MİLYON YOLCU

 

Turistik Doğu Ekspresi treni ile bu yıl 1 milyon yolcu hedeflendiğini söyleyen Erzurum Gar Müdürlüğü yetkilileri, ?? Yolcular için sonbahar ve kış aylarında Doğu Ekspresi ile seyahat etmek ayrı bir güzellik oluyor. Son birkaç yılda artan talep sonrası Turistik Doğu ekspresi bu yıl hizmete girdi. Şimdilik 200 bin yolcu sayısı aşıldı. Hedef sezon sonunda 1 milyon yolcu taşıma hedefine ulaşmak´´ dedi.  Ankara ile Kars arasında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuk, kış mevsiminin gelmesiyle yürüyüş ve dağcılık grupları, fotoğraf sanatçıları ve üniversite öğrencilerinin de ilgi odağı oluyor.

 

SOSYAL MEDYA SAYESİNDE TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR

 

Sosyal medya sayesinde yolculuğa ilginin artmasıyla Doğu Ekspresi´nde bir olan yataklı vagon sayısı, Ocak aylarından itibaren artırılıyor. Kuşetli vagonlarda yapılan yolculuklar, seyahat severlere unutulmaz anlar yaşatıyor. 2017´de 319 bin 202 yolcunun seyahat ettiği, geçen yıl 500 bine yakın yolcunun seyahat ettiği Doğu Ekspresi´nde, bu yıl turistik tren ile bu sayının 1 milyon olması hedefleniyor. Doğu Ekspresi, biri yemekli olmak üzere 7 bazen de 10  vagondan oluşuyor. Talebe ve yoğunluğa göre vagon eklenebiliyor.