DSİ harıl harıl çalışıyor

Devlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürlüğü elipleri, merkez ve ilçelerde bulunan sulama sahalarında inşaat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
  DSİ harıl harıl çalışıyor

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde, Devlet Su İşleri (DSİ) Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri inşaat çalışmalarını son hız sürdürüyor. Sulama sahalarında devam eden inşaat çalışmaları tamamlandığında, Erzurum çiftçisi rahatlayacak, üretim artacak, ekonomi daha da canlanacak. Bu kapsamda Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu , ekibi ile birlikte il ve ilçelerde bulunan barajlar ve sulama sahalarında incelemelerde bulundu, yapımı devam eden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Köleoğlu, ilk olarak 81 Şube Müdürü Nurullah Soylu ve teknik ekiple Uzundere İlçe Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak´ı ziyaret ederek Tortum Çayı üzerinde yapım çalışmaları devam eden taşkın koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

?SAKALIKESİK OVASI BULUNDUĞU BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ´

Köleoğlu, taşkın koruma inşaatının Tortum çayı ve bölge çiftçisi için önemli olduğunu hatırlattı. Müdür Emrah Köleoğlu, daha sonra ise  Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Karagöz ve beraberindeki teknik heyet ile Hınıs Kaymakamı Mustafa İlhan ve Belediye Başkanı Erdoğan Eren´i ziyaret edip Hınıs Ovasında 205.350 dekar araziyi sulayacak olan Başköy Barajı Sulaması İnşaatı ile Barajı inşaatında incelemelerde bulundu. Müdür Köleoğlu, ardından ise tamamlandığında 63 bin 880 dekar zirai arazinin sulanacağı Erzurum Ortabahçe sulaması şantiyesini ve çalışmaları yerinde inceledi. Köleoğlu, son olarak ta Sakalıkesik ovasındaki sulama sahasında yapımı devam eden inşaat çalışmalarını inceledi, son durum hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Kaygusuz ile birlikte Sakalıkesik ovası sulama alanını gezen Köleoğlu, Erzurum Aziziye ve Palandöken İlçelerine bağlı 16 adet Mahalleye ait 114 bin 080 dekar zirai arazinin sulanacağı Sakalıkesik Ovası sulama sahasında yapım çalışmaları devam eden inşaat önemine değindi.