Erdoğan onayladı! Hafif raylı sistem için düğmeye basıldı

2015 Yılından Beri Erzurum´da Zaman Zaman Gündem Olan Hafif Raylı Sistemler Tekrar Erzurum Gündeminde

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erdoğan onayladı! Hafif raylı sistem için düğmeye basıldı

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum´un vizyon projelerinden biri olan Raylı Sistem Projesi için düğmeye bastı. Yağız TV´de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ?20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz? dedi.

´´Muhteşem Bir Ulaşım Ağı Oluşturacağız´´

Fizibilite çalışmaları kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, Ulaşım Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve teknik heyetle birlikte 2015 yılında bir toplantı düzenlenmişti. Sekmen yaptığı açıklamada, ?Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve ekibi, İstanbul´da Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve bu işte uzman olan heyetle bir araya geldi. Metropol kentlerde kullanılan bu sistemin Erzurum´da oluşturulması konusunda fizibilite çalışması yapıldı. Toplantıda ayrıca şehir ulaşımıyla ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin projeleri de bilim adamlarına aktarıldı? dedi. Sekmen, ?Gerek raylı sistem gerekse de ulaşım alternatiflerinin masaya yatırıldığı bu görüşme ve toplantıları çok önemsiyoruz. Projelerimiz hayata geçtiğinde Erzurum´da çağın gereksinimlerine uygun ve bölgeye model olacak muhteşem bir ulaşım ağı oluşturacağız? diye konuştu.

´´Raylı sistemi önemsiyoruz!´´

Erzurum için verimli projeler gerçekleştireceklerini ifade eden dönemin Ulaştırma Bakanı Arslan, şunları söylemişti: ?Erzurum´un özellikle şehir içi toplu taşımasını geliştirmek adına raylı sistemi önemsediğimizi vurgulamıştık. Bu konuda da gerek bakanlık ve büyükşehir belediyesi olarak bu çalışmayı da tamamladık. Şimdilik Erzurum içerisinde başlangıçta, gardan başlayarak, üniversite, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Süleyman Demirel Tıp Fakültesi ve SSK´ da dâhil bir ring oluşturulacak şekilde 13 kilometrelik raylı sistemin proje çalışmasını bu sene başlatacağız. Raylı sistemin ana omurgasını oluşturduktan sonra da ilerdeki süreçlerde bunun daha da büyüyebilmesi ve yolculuk potansiyeliyle birlikte değerlendirilip, geliştirilecek.´´