ERZURUM ATEŞ ÇEMBERİNDE!

Yetkililer, vatandaşlara hem evden çıkmamaları, hem komşu illere seyehat etmemeleri, hem de geçici süreliğine komşu illerden misafir kabul etmemeleri uyarsında bulunuyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 ERZURUM ATEŞ ÇEMBERİNDE!

-ÖZEL ? 

Sinan AYDIN

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye´de de şuana kadar 277  cana mal olan Koronavisü, yaşamı altüst etti. Koronavirüsü ölü sayısı Türkiye ve dünyada hızla artmaya devam ediyor. Türkiye´de il il Corona virüsü ölü ve vaka sayısını Sağlık Bakanı ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rakamlara göre 8 bin 852 ile en fazla vaka İstanbul´da bulunuyor. 117 ile de en yüksek ölüm yine İstanbul´da bulunuyor. Vaka sayısında İstanbul´u 853 ile İzmir, 712 ile Ankara 584 ile Konya ve 410 ile Kocaeli izliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla 1 Nisan´da Corona virüsü nedeniyle 63 hastanın yaşamını yitirdiğini böylelikle toplam ölü sayısının 277´ye ulaştığını duyurdu. Ayrıca Koca yaptığı açıklamayla gün içerisinde yapılan 14 bin 396 testten 2 bin 148´inin de pozitif çıktığını duyurdu. Böylelikle 11 Mart itibariyle Türkiye´de Corona virüsü vaka sayısı 15 bin 679´a yükselmiş oldu.

 

ÇEVRESİNDEKİ İLLERDE KARANTİNA VAR

 

Virüse karşı etkin mücadele sürdüren Türkiye´de, vatandaşların sokağa çıkmaması için kısıtlamalar sürüyor. Bu arada virüslü vaka sayısının olduğu belde, köy ve mahallalarde ise karantina işlemi uygulanıyor. Korona Virüsten ölüm vakasının olmadığı Erzurum, vaka sayısı ile Doğu Anadolu Bölgesinde ilk sırada yer alsa da, nüfus baz alındığında tablonun çok ta karartıcı olmadığı görülüyor. İlde belediyeler temizlik ve hijyen konusunda önemli çalışmalar yürütürken, Erzurumluların büyük bir bölümü de tedbiri elden bırakmayarak sokağa çıkmayın uyarısını dinlediği için salgın şimdilik yayılmadı.

 

YETKİLİLERDEN DADAŞLARA SEYAHAT UYARISI!   

 

Bölge illere ağabeyilik eder konumda olan Erzurum, çevresindeki illerin tamamına yakınında köy, belde, ya da mahallelerde karantna uygulaması olması dolayısıyla adeta ateş çemberinden geçiyor. Çevresindeki illerde virüslü vakalardan dolayı karantina uygulaması olması, Erzurum´un hassas ve kritik bir dönemden geçmesine neden oluyor. Bu nedenle yetkililer, vatandaşlara hem evden çıkmalaları, hem komşu illere seyahat etmemeleri, hemde geçici süreliğine komşu illerden misafir kabul etmemeleri uyarsında bulunuyor.

 

Erzurum ve komşu illerde vaka sayıları

 

1-Erzurum 86

 

2-Ağrı 29

 

3-Ardahan 5

 

4-Artvin 15

 

5-Bayburt 18

 

6-Bingöl 8

 

7-Erzincan 17

 

8-Muş 11

 

9-Rize 88

 

10-Kars 25