Erzurum çiftçisine 150 bin adet sebze fidesi dağıtılacak

Seracilik faaliyetlerine uygun ilçelerde, sebze fidesi desteği ile imkânlara öncülük ediliyor. Amaç, diğer üreticileri cesaretlendirmek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum çiftçisine 150 bin adet sebze fidesi dağıtılacak

 

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da seracilik faaliyetlerine uygun ilçelere, il tarım ve orman müdürlüğü tarafafından sebze fidesi desteği verilerek imkânlara öncülük ediliyor. Seracılık faaliyetlerine ve sera altyapısı uygun olan ilçelerie Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü finansmanında, İl Müdürlüğü ve ilgili İlçe Müdürlüklerinin sorumlu olduğu ?Bitkisel Üretimi Geliştirme Çalışmaları? kapsamında, üreticilere 150.000 (Yüz elli bin) adet sebze fidesi dağıtımı yapılacak. Konu ile ilgili Gazeteniz Günebakış´a bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, ?´ Seracılık faaliyetlerine ve sera altyapısı uygun olan ilçelerimize Bakanlığımızın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü finansmanında, İl Müdürlüğü ve ilgili İlçe Müdürlüklerimiizn sorumlu olduğu ?Bitkisel Üretimi Geliştirme Çalışmaları? kapsamında, üreticilerimiz 150.000 (Yüz elli bin) adet sebze fidesi dağıtımı yapılacaktır´´ dedi. .

 

AMAÇ ÜRETİCİLERİ CESARETLENDİRMEK

 

Yetkililer, ?? Domates, hıyar ve biber fidesinin dağıtılacağı projenin sonucuna Erzurum tarımında ve özellikle sebze üretiminin teşvik edilmesinde büyük bir yol kat edilmiş olacak ve çiftçimiz desteklenerek ilin kendi imkânlarını etkin bir şekilde kullanmanın yolu açılmış olacak ve yapılan rehberlik ile diğer çiftçilerimizin ilgili üretimi etkin bir şekilde yapmasını sağlayarak diğer üreticilerimiz de cesaretlendirilmiş olacaktır. Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu projenin İlimiz çiftçisine ve ülkemize faydalı olması beklentimizle hayırlı olmasını diliyoruz´´ diye konuştu.