ERZURUM EVDE KALDI

Erzurum yasağa uyarak evde kaldı, vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grupları, zabıta ve jandarma ekipleri tarafından evlvrine kadar ihtiyaç hizmeti uygulandı. Cadde ve sokaklar boş kaldı, il merkezi adeta hayalet kente döndü.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 ERZURUM EVDE KALDI

 

 

Sinan AYDIN

 

Koronvirüs salgını nedeniyle hafta sonu için alınan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Erzurum evde kaldı. Yasağa büyük ölçüde uyal ilde, vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grupları, zabıta ve jandarma ekipleri tarafından; ekmek, gıda Ve diğer ihtiyaçları dağıtıldı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Erzurum adeta hayalet kente döndü. İçişleri Bakanlığı taafından 30 büyükşehir ile Zonguldak´ta, il sınırları içinde Cumartesi ve Pazar olmak üzere 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

CADDELER BOŞ KALDI

 

Yasak nedeniyle Erzurum genelinde cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü. Polis ve jandarma, yasağın başlamasının ardından kent genelinde farklı noktalarda kontrol noktaları oluşturdu. Her gün binlerce kişinin alışveriş için akın ettiği Cumhuriyet Caddesi´nin etrafı ise bariyerlerle kaplandı. Sokağa çıkamayan vatandaşların yardımına, Erzurum Valiliği bünyesinde oluşturulan ´Vefa Sosyal Destek Grubu´ koştu. Erzurum genelinde dışarı çıkmalarına kısıtlama getirilen vatandaşların ihtiyaçları, ?Vefa Sosyal Destek Grubu´ tarafından karşılandı.

 

İHTİYAÇLAR EVLERE KADAR GÖTÜRÜLDÜ

 

Kent merkezinde ve ilçelerde oluşturulan zabıta ve jandarma ekipleri, gerekli ihtiyaçları kolileyip kapı kapı gezip ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttı. Erzurum´a sokağa çıkma yasağı kararı ile birlikte zabıta ekipler vatandaşların ihtiyaçları için seferber oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipler dışarı çıkamayan vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşıladı. Zabıta personeli ekipler halinde şehrin muhtelif bölgelerindeki vatandaşlara ekmek ulaştırdı. Vatandaşlar, ?Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Zabıta kardeşlerimiz bir telefonla bizlere ekmek getirdi. Allah razı olsun´ diye konuştular. Zabıta ekiplei, sokak hayvanlarına da mama dağıtarak takdir topladı. Yasak sonrası Erzurum - Ağrı ve Erzurum - Erzincan kara yolları da sessizliğe büründü.