Erzurum Lisesi´nde engellileri sevindiren etkinlik

Erzurum´un tarihine tanıklık etmiş olan Erzurum Lisesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik sonunda ise, engellilere sosyal yardım amacıyla kermes düzenlendi. Erzurum Lisesi Konferans salonunda düzenlenen etk

Tarih: 01.01.0001 00:00
   Erzurum Lisesi´nde engellileri sevindiren etkinlik

Sinan AYDIN

ERZURUM LİSESİ, HER ZAMAN DUYARLI

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil Çil, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe ve çok sayıda öğrenci ve engelli vatandaşın katıldığı programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Erzurum Lisesi Müdürü Selami Güneş, etkinlikte yaptığı konuşmada,  Erzurum Lisesi öğrencilerinin bugüne kadar yaptıkları sosyal faaliyetlerden bahsetti. Müdür Güneş, ?? Erzurum Lisesi, her zaman sosyal duyarlılık örneği sergileyen bir eğitim kurumudur. Öğrencilerimiz bugüne kadar yaptığımız sosyal yardımlara sonuna kadar destek göstermiştir. Engelli kardeşlerimizin de bugüne kadar hep yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz´´ dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN DUYGULANDIRAN TÜRKÜLER

Konuşmaların ardından, engelli öğrenciler tarafından hazırlanan sunumlara geçildi. Bir grup öğrenci işaret dilini de kullanarak türkü söyledi, görme engelli bir öğrenci ise saz ekibi ile birlikte sahne alarak törene katılanlara hem duygusal hem de eğlenceli dakikalar geçirtti. Görme engelli öğrencilerin oluşturduğu müzik korosu ile birlikte solist olarak sahneye çıkan görme engelli öğrenci, yanık sesi ile birbirinden güzel türküleri seslendirerek salonda bulunanlar tarafından bol bol alkış aldı. Etkinliğe katılan engelli vatandaşların bir kısmı da kürsüde yaptıkları konuşmalarla yaşadıkları sıkıntıları anlatıp herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak gerek vatandaşlardan gerek se devlet yetkililerinden engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler yapmalarını istediler.

LİSE ÖĞRENCİLERİ ENGELLİLER YARARINA KERMES AÇTI

Etkinliğin sonunda Erzurum Lisesi öğrencilerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve engellilere sosyal yardım amacıyla düzenledikleri kermesin açılışı yapıldı. Protokolün ve diğer katılımcılar ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve geliri engellilere bağışlanacak kermeste, öğrenciler tarafından hazırlanan yiyecek, giyecek, takı ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Rehber Öğretmeni Mehmet Mazhar Üzer engelli vatandaşların yanında olmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, " Erzurum Lisesi Okul Öğrenci Meclisi olarak Dünya Engelliler Gününde toplumda ki engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla geniş katılımlı bir kermes etkinliği düzenliyoruz. Kermesten elde edilen gelir engelli öğrencilerin eğitimi için kullanılacak´´ diye konuştu.