Erzurum Tarım Müdürlüğü Toprak Analiz Desteği Veriyor

50 dekar ve üzeri arazilerde yetkilendirilmiş toprak analiz laboratuvarlarında tahlil yaptıran çiftçilere, analiz başına 40 TL destek ödeniyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
  Erzurum Tarım Müdürlüğü Toprak Analiz Desteği Veriyor

 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere bir hatırlatma yaparak Toprak Analiz Desteği verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ´´ 50 dekar ve üzeri arazilerde yetkilendirilmiş toprak analiz laboratuvarlarında tahlil yaptıran çiftçilerimize, analiz başına 40 TL destek ödemekteyiz. Detaylı bilgiyi İl ve İlçe Müdürlüklerimizden alabilirsiniz´´ denildi. Toprak Analiz Desteği, asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde , ilave her 50 dekara kadar bir analiz için Tarım ve Orman Bakanlığınca yetkilendirilmiş toprak analiz laboratuvarına analiz başına 40 tl olarak yapılır.  

BAŞVUUR SÜREÇLERİ

Toprak Analiz Desteği´nden yararlanmak isteyen çiftçilerin,  Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları veya kayıt olmaları gerekmektedir. Toprak analizi desteğinden yararlanmak isteyen laboratuvar; Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvar olmaları gerekmektedir. 50 da. Ve üzeri ÇKS´ye kayıtlı parseller için yapılan analizlere destekleme ödemesi yapılacaktır. Koordinat belirleyen cihaz kullanarak laboratuvarın teknik personelince alınan numunelere ödeme yapılacaktır. Parsele ait koordinat bilgilerinin LABBİS´e kayıt altına alınması gerekmektedir.