Erzurum ve Kars´a turistik tren müjdesi

Bu Tren Erzurum ve Kars´a para taşıyacak! Turistik Doğu Ekspresi turizmi şahlandıracak

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum ve Kars´a turistik tren müjdesi

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Doğu Ekspresi ile Erzurum ve Kars´ta turizmde gözle görülür bir canlılık olması ve ilginin her geçen yıl artması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, özellikle Erzurum, Kars ve Sivas´ı turizmde hareketlendiren Doğu Ekspresi´nin kapsamını genişletme kararı aldı. Bu kapsamda turistik Doğu Ekspresi adı altında turistik tren seferleri başlıyor. Ankara´dan Kars´a kadar gelecek olan ve tüm vagonları yataklı olacak olan Turistik Doğu Ekspresi, diğer trenin aksine geçtiği güzergahlarda bir süre duracak ve geziye katılanların o ile de ekonomik anlamda katkı sunmasını sağlayacak. Bu anlamda Kars´a kadar gelecek olan turistik tren, hem Sivas´ta hem de Erzurum´da gezi ve inceleme için mola verecek.

 

İLK SEFER TARİHİ BELLİ OLDU! BİLET FİYATLARININ 400 TL OLMASI BEKLENİYOR

 

Bu kez doğunun makus talihini ekonomik anlamda değiştirmesi beklenen trenin ilk sefer tarihi ve bilat fiyatlarının ne kadar olacağı soruları da merakla cevap bekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Turistik Doğu Ekspresi´nin 29 Mayıs´ta ilk seferini yapacağının müjdesini verdi. Bu açıklama sonrasında gözler, bilet fiyatlarına çevrildi. Yeni tren için öngörülen bilet fiyatı, 400 TL dolayında.

Ulaştırma Bakanı Turhan, Turistik Doğu Ekspresi´nin 29 Mayıs´ta saat 20.00´de Ankara´dan Kars´a hareket edeceğini söyledi. Bakan Turhan´dan alınan bilgiye göre;  Turistik Doğu Ekspresi, 120 kişi kapasiteli olacak.

 

TREN ERZURUM´DA DA UZUN SÜRELİ DURACAK

 

Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak. Tren, Ankara-Kars seferi sırasında Erzincan´ın Kemaliye ve Erzurum, dönüşte Sivas´ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun süreli duracak. TCDD Taşımacılık, yeni trenin turistik ve sadece yataklı vagondan oluşması nedeniyle alternatifli hesaplamalar yaptı. Bu hesaplamada, maliyetler de dikkate alındı. 800 TL´ye kadar çıkan fiyatlar gündeme geldi. Ulaştırma Bakanlığı, yeni tren için "makul" sayılabilecek bir fiyat düzeyi üzerinde duruyor. Buna göre öngörülen tutar 400 TL. Kaynaklar, "Bu tutarın biraz altında ya da üstünde olabilir. Bu düzeylerde olacak" dedi. Kaynaklar, bilet fiyatının çok kısa süre içinde açıklanacağını kaydetti.