Erzurum´da bağımlılıkla mücadele toplantıları sürüyor

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 3. Kez Toplandı

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´da bağımlılıkla mücadele toplantıları sürüyor

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu tarafından ,Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı düzenlendi. Müdürlük koordinasyonunda 2019 yılının üçüncü "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ",  Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker başkanlığında, tüm üye kurumların katılımıyla gerçekleşti. Sağlık İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan sunumda, bağımlılık süreci devam eden çalışmalar ve kurumlar arası işbirliğinin önemi konularına değinildi.  Nisan ayında gerçekleşen yılın ikinci  toplantısında alınan kararların değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bir dizi kararlar alındı.

 

VALİ MEMİŞ, ?BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ERZURUM İÇİ ÜRKÜTÜCÜ BİR TABLO YOK´ DEMİŞTİ

 

Nisan ayında yapılan ?Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı?´na başkanlık eden Erzurum Valisi Okay Memiş, halkın yüreğine su serpen açıklamalarda bulunarak, ?Erzurum için ürkütücü bir tablo yok? demişti. Dünya´daki hızlı nüfus artışıyla uyuşturucu ile mücadelenin devletlerin önceliği haline geldiğini belirten Vali Memiş, ?´Artık bütün dünyada, ülkemizde nüfus artış hızının ve gelir düzeyinin artmasıyla beraber özellikle uyuşturucuyla mücadele devletlerin, kurulların, bakanlıkların birinci önceliği haline geldi. Asayişle ilgili tedbirlerimizi alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonuna imza atan İl Emniyet Müdürümüzü ve ekibini kutluyorum. Uyuşturucunun arkasında PKK terör örgütünün olduğuna dair kuvvetli deliller tespit ettik, konu şu an yargıda?´ açıklamasını yapmıştı. Uyuşturucuyla mücadelede doğru bilgilendirme ve doğru yaklaşımın önemine değinen Vali Memiş, konuşmasını şu ifadelerle sürdürmüştü:
?Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Sağlık Müdürlüğümüz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Üniversitelerimiz, Kamu Kurumlarımız, STK´larımız, Derneklerimiz, Vakıflarımız bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Farkındalık yaratmak açısından uygun, ama biraz daha dikkat etmek durumundayız. Bazen bilgilendirme yaparken özendirici noktalara dahi gidebiliriz, bu mücadele çok çetrefilli bir mücadele. Madde bağımlısı bir genci çok iyi niyetle kurtarmak isteyen arkadaşlarının madde bağımlılığı batağına düştüğünü gözlemliyoruz. Madde bağımlılığı sadece parçalanmış ailelerde değil varlıklı, huzurlu, mutlu hatta örnek ailelerde de görülebiliyor. Çok ciddi önlem almamız gerektiğini biliyoruz. Eldeki verilere baktığımızda Erzurum için ürkütücü bir tablo yok. Erzurum´un toplumsal değerlere önem vermesinin, dadaş kültürünün avantajlarını yaşıyoruz. Örnek duruşlarından dolayı bütün dadaşları kutluyorum. Bu konuda toplumun her kesimine büyük görev düşüyor´´