Erzurum´da doğan bebekler güvenli ellerde!

Erzurum´da yeni doğan bebek ölümlerini en aza indirmek için 35 sağlık personeline, ?Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi? verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´da doğan bebekler güvenli ellerde!

 

Sinan AYDIN

Sağlık Bakanlığı´nın özellikle Recep Akdağ döneminde en önem verdiği projelerin başında, bebek ölümlerinin önüne geçmek için yapılan eğitimler yer alıyordu. Bu kapsamda, önceki yıllara oranla bebek ölümlerinde büyük bir azalma oldu, olmaya da devam ediyor. Projeler kapsamında, Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü de eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. İlde yeni doğam bebek ölümlerini en aza indirmek için 35 sağlık personeline yönelik, ?Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi?  verildi.

35 SAĞLIK PERSONELİ SERTİFİKA ALDI

Tüm dünyada 2,6 milyon bebek doğumdan sonraki ilk bir aylık dönemde ölmekte. Bu ölümleri, bebeklere doğum ve doğumun hemen ardından eğitimli personel tarafından verilecek uygun tıbbi bakım ile engellenebiliyor. Bu bilinçle yola çıkan İl Sağlık Müdürlüğü, hastanede sunulan hizmetleri iyileştirmek üzere ?Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi? uyguluyor. Eğitimlere bu yılda büyük bir hızla devam ediliyor. 2018 yılı ikinci ?Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi?,  28-30 Mart 2018 tarihinde tamamladı.  Eğitimde ebe, hemşire, anestezi teknisyeni, ATT, Paramedik  olmak üzere toplam 35 sağlık personeline sertifikaları verildi.