Erzurum´da KULLAN-AT ayıbı!

Erzurum´da sahipleri tarafından yaz aylarında her türlü yük taşıma işinde kullanılan atlar, kış aylarında ise sokağa terk ediliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
    Erzurum´da KULLAN-AT ayıbı!

Sinan AYDIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi´nde koruma altına alınan bu tür hayvanlar, daha sonra sahiplendiriliyor. Barınakta görevli Veteriner Hekim Bilal Çoruh, ??Değim yerinde ise, ?kullan-at´ muamelesi görüyorlar. Bu durumdaki atlara barınakta bakıp yaz aylarında ise yeni sahiplerine veriyoruz. Şuana kadar 500 at sahiplendirdik´´ dedi.

?MASRAF OLUYOR´ GEREKÇESİYLE SOKAĞA TERKEDİLİYORLAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, 2009 yılında ?sokak köpekleri ve kedilerin, popülasyonuna göre kısırlaştırılıp, aşıları yapılıp rehabilitasyon süresi dolduktan sonra kanunlar çerçevesinde sokaklara bırakılması için kuruldu. 8 yıl içerisinde 35 bin köpek ve 15 bin kedinin rehabilite edildiği barınakta, sahipleri tarafından ?kış aylarında masraf oluyor´ gerekçesiyle sokağa terkedilen 500 başıboş At sahiplendirildi. Kışın başıboş dolaşan ve kimi zamanda trafikte tehlike saçan atlar, ihbar üzerine hayvan barınağı görevlileri tarafından koruma altına alınıyor. Merkezde bakılan Atlar, talep doğrultusunda yeni sahiplerine hiçbir ücret alınmadan sahiplendiriliyor.

VETERİNER HEKİM BİLAL ÇORUH: ŞUANA KADAR 500 AT SAHİPLENDİRDİK

8 yıl içerisinde bu durumda olan 500 atı sahiplendirdiklerini açıklayan Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi´nde görevli Veteriner Hekim Bilal Çoruh, ??Atlar kış ayları geldi mi sahipleri tarafından terkediliyor. Sokaklara bırakılan atlara barınakta bakıp yaz aylarında ise yeni sahiplerine veriyoruz. Geçtiğimiz hafta aynı durumda olan gri renkli bir atımızı sahiplendirdik. Yaptığımız araştırmalarda; at sahiplerinin kış aylarında bu hayvanlara masraf etmemek bakımında kurtulmak için böyle bir yola başvurduklarını gördük. Değim yerinde ise yaz aylarında her türlü yük taşıma işinde kullanılan atlar, kış geldi mi ?kullan-at´ muamelesi görüyor. Barınağımızda koruma altına alıp çoğunlukla yaz aylarında sahiplendiriyoruz. Her kış kimi zaman 10-15, kimi zaman 50-60 at geliyor. 8 yılda 500 at sahiplendirildi´´ dedi.