Erzurum´da sonbaharın ilk fidanları dikildi

Orman Bölge Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığının ortak etkinliği ile, Palandöken dağına sonbaharın ilk fidanları dikildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
  Erzurum´da sonbaharın ilk fidanları dikildi

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında daha yeşil bir Erzurum sloganı ile sürdürdüğü çalışmalarını, sonbaharda da devam ettiriyor. Bu kapsamda, Palandöken dağına sonbaharın ilk fidanları dikildi. Orman Bölge Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Palandöken dağında sonbahar döneminin fidanları dikildi. Fidan dikimi etkinliğinde, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ve Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, ilk fidanı diktiler.

 

KURUM PERSONELLERİ DE FİDAN DİKTİ

 

Etkinlik, Erzurum Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumu, Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü Personelinin fidan dikimleri ile devam etti. Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz yaz Palandöken dağının tamamen ağaçlandırılması için harekete geçmişti. Bu kapsamda yüzlerce fidan dikilen Palandöken dağının, önümüzdeki yıllar içerisinde tamamen ağaçlandırılması hedefleniyor. Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, kışın bütün ihtişamı ile yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakıyor olsa da, yaz aylarında dağların birçok bölümünün ağaçsız olması tepki çekiyor.