Erzurum´daki atıl tarım arazileri üretime kazandırılıyor

Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube personeli ve 20 ilçe müdürlüğü personelinin katıldığı bir eğitim düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´daki atıl tarım arazileri üretime kazandırılıyor

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Tarım ve Orman Bakanlığı´na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Arazileri Edindirme ve Değerleme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından ?Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Teknik Talimat uygulamaları? konusunda, Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube personeli ve 20 ilçe müdürlüğü personelinin katıldığı eğitim düzenlendi. 1 gün süren eğitimde, atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Ülkemizde tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanımının sağlanmasına yönelik olarak bakanlık tarafından başlatılan çalışmalar, 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında hazırlanan "Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmenlik" ile yürürlüğe girmiştir.

 

ERZURUMDAKİ TARIM ARAZİLERİ DE ATIL DURUMDAN ÇIKARILIYOR

 

13.04.2018 tarih ve 30390 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik ve devamında çıkarılan Teknik Talimat ile Ülkemiz çapında tarım arazilerinin atıl vaziyetten çıkarılıp, üretime ve ekonomiye kazandırılması hedeflenmekte. Bu amaçla Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara paralel olarak İl Müdürlü ve İlçe Müdürlükleri tarafından Erzurum´da çalışma grubu oluşturuldu. Oluşturulan çalışma grubuna iş ve işlemler hakkında eğitim vermek üzere, Bakanlık çalışma grup sorumlusu Ahmet Ünsal, Dr. Nihat Sönmez ve Şenol Özdemir tarafından yayımlanan yönetmelik, talimat, iş ve işleyiş hakkında İl Müdürlüğü ATTA Şube personeli ve İlçe Müdürlüğü personellerine, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Toprak ve Su Kaynakları Yerleşkesinde bilgilendirme eğitimi yapıldı. Oldukça verimli olan eğitim sonunda, durum değerlendirmesi de yapılarak çalışmalar ve yapılacak işler gözden geçirildi.