Gece gündüz koyun sayıyorlar!

Erzurum´da gece-gündüz koyun ve keçi sayımı yapılıyor!

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gece gündüz koyun sayıyorlar!

-ÖZEL-

İl ve İlçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri, hem "Anaç Koyun-Keçi Desteği" işlemlerini yürütmek için hem de üreticilere koyun ve keçi yetiştiriciliği ile ilgili faydalı bilgiler vererek küçükbaş hayvan sayısının artması için çaba gösteriyorlar.

 

Sinan AYDIN

 

Büyükbaş hayvan sayısı ile Türkiye´nin zirvesinde olan Erzurum, küçükbaş hayvancılıkta da bir numara olmak için bir dizi çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Erzurum İl Tarım ve orman Müdürlüğü ekipleri, sahaya indi. Gece gündüz anaç koyun ve keçi sayımı yapan ekipler, hem "Anaç Koyun-Keçi Desteği" işlemlerini yürütmek için hem de üreticilere koyun ve keçi yetiştiriciliği ile ilgili faydalı bilgiler vererek küçükbaş hayvan sayısının artması için çaba gösteriyorlar.

Anaç koyun ve keçi sayımları için sahada olan İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bağlı sağlık personelleri, "Anaç Koyun-Keçi Desteği" işlemlerini yürütmek üzere de tüm işletmeleri adım adım dolaşıyorlar. Çiftçilere her işletme ziyaretinde hem yeni bilgiler aktarılırken hem de tüm küçükbaş hayvanların sağlık taraması gerçekleştiriyor.

 

ANAÇ KOYUN-KEÇİ DESTEĞİ NEDİR?

 

Anaç koyun keçi desteği, belirlenen aylarda doğmuş dişi koyun ve keçiye denir.
Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye ve destek alacak hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi ve Koyun Keçi Bilgi Sistemine kayıtlı yetiştiriciler, yılda bir kez bu destekten yararlanabilir. 2019 yılında güncel hayvan listesinin bulunduğu dilekçelerinizi üyesi olduğunuz Birliğe vereceksiniz.  Yetkili personel yerinde tespit yapana kadar destek alacağınız hayvanları satmayacaksınız. Bu süre ortalama başvuru tarihinden itibaren 2-3 ay gibidir.  Göçebe hayvancılık yaparsanız durumu bağlı bulunduğunuz İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmeniz yeterlidir. Daha detay isterseniz işletmenizin bağlı bulunduğu İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya bağlı bulunduğunuz Birliğe başvurmanız yeterlidir.