Hayatlarında ilk kez balık burger yediler!

Atatürk üniversitesinin toplum yararına projesi kapsamında, köylü çocuklar balık üretimini yakından görme şansı bulup, hayatlarında ilk kez balık burger yediler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hayatlarında ilk kez balık burger yediler!

-ÖZEL-

Köylü çocuklara balık yediren proje!

Sinan AYDIN

Atatürk Üniversitesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında balık tüketimini artırmak için ?çocuklardan başlayalım´ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında köyden alınan çocuklara, su ürünleri fakültesi gezdirildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi, toplum yararına projeleri ile takdir toplamayan devam ediyor. Toplumsal Duyarlılık Projeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atatürk Üniversitesi Kariyer Merkezi desteği ile çocuklara balık tüketimini aşılamak için harekete geçti. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Fakıoğlu´nun yöneticiliğinde ?Çocuklardan Başlayalım? adlı proje gerçekleştirildi.

50 ÖĞRENCİ BALIK TÜRLERİNİ İNCELEDİ

Proje Kapsamında balık tüketimini arttırmaya yönelik olarak Dereboğazı köyü ilköğretim okulunda okuyan 50 kişilik öğrenci grubu ve öğretmenlerine, Su Ürünleri Fakültesi İç su Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi ile Su Ürünleri Deneysel Araştırma Birimi´nin tanıtımı yapıldı. Öğrencilere yetiştirilen balık türlerinin özelliklerinin yanı sıra Erzurum´da farklı su kaynaklarından toplanan balık türleri gösterildi. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlere su kirliliği ve kuraklık ile ilgili sunum yapıldı.

İLK KEZ BALIK BURGER YEDİLER

Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlere Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan Uygulama Otelinde ?Balık Burger? ikramıyla sona erdi. Balık Burger daha önce balık tüketimi yapmadıklarını ifade eden öğrencilerin de beğenisini kazandı. Bir çoğu ilk kez su ürünlerinde yetiştirilen balıkları yakından görme imkanı bulan öğrenciler, ?? Balığın insan vücuduna olan faydasını bu gezi sonrası daha detaylı öğrenme fırsatı bulduk. Biz köyde kırmızı et tüketiyoruz ancak balık eti çok tüketmiyorduk. Balığın faydalarını öğrendikten sonra daha sık balık yemeye karar verdik. Bu projeyi hazırlayıp bize çok faydalı bir gün geçirten hocalara ve Atatürk Üniversitesi yönetimine çok teşekkür ediyoruz´´ dediler. Öğrencilerin tamamına yakını, hayatlarında ilk kez balık burger yediklerini ve çok beğendiklerini de sözlerine eklediler.