İl Müdürü Osman Akar: Tarımın bilinçli yapılması gerekmektedir

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Aka, ?? gıda ve tarım alanında üretici ve tüketici ihtiyaçlarını en üst düzeyde sağlayarak İlimizi bölgesinde lider, ülkemizde kuralları ve standartları belirleyen İl haline getirmek istiyoruz´´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
   İl Müdürü Osman Akar:  Tarımın bilinçli yapılması gerekmektedir

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, tarım sektörünün günümüzde ülkeler için stratejik ve vazgeçilmezi bir sektör olduğunu söyledi. Erzurum´da tarımı bölgesinde lider konuma getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Müdür Akar, ilin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Erzurum´da aylık olarak çıkan bir dergide bir yazı kaleme alan İl Müdürü Osman Akar, tarımın dünü, bugünü ve geleceği ile ilgili şunları söyledi: ??Tarım sektörü, yeryüzünde nüfusun artması, yaşanan sosyo-ekonomik değişmeler, insan ihtiyaçlarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle, insanların sağlıklı ve dengeli beslenmesi milli gelire ve istihdama katkı yapması ve sanayi sektörüne hammadde temin etmesi nedeniyle ülkeler için stratejik ve vazgeçilmez bir sektör olmuştur.

??GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ´´

 

Tarım ve Orman çalışanları olarak, Tarım sektörünün hem tüketiciye hem de üreticiye dönük yüzünü temsil etme sorumluluğu ile üretimde kalite ve verimliliği artırmak için tarım sektörünü daha iyi düzeylere yükseltmek için gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Küresel düşünce perspektifi içerisinde yerel kapasiteyi geliştiren, tarım sektörünün bütün paydaşlarının katkı sunduğu bir model çerçevesinde kaynakları koruma bilinci ile üretimi artırmak, halkımıza güvenilir gıda arzını sağlamak, kırsal alanda yaşam şartlarını iyileştirmek, refah seviyesini yükseltmek ve istihdamın artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gıda ve tarım alanında üretici ve tüketici ihtiyaçlarını en üst düzeyde sağlayarak İlimizi bölgesinde lider, Ülkemizde kuralları ve standartları belirleyen İl haline getirmek istiyoruz. İlimiz 360.000 hektar işlemeli tarım arazisi, 1,6 milyon hektar mera alanı, 780 bin büyükbaş, 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi, ülke ve ilimizin ekonomisine daha fazla katma değer katacak şekilde kazandırılması gerekmektedir.

??BİLİNÇLİ TARIM YAPILMASI GEREKMEKTEDİR´´

 

Tabi ki her konuda olduğu gibi tarımın bilinçli yapılması gerekmektedir. Çünkü eğitim ile bilinçli çiftçilik yapanlar, İlimiz tarımının geleceğini belirlemede; önemli rol oynayacaklardır. Kurum olarak bizlerinde, tarımın daha bilinçli yapılması konusunda, eğitim çalışmaları her zaman ve her ortamda devam edecektir. Bu anlayış çerçevesinde, Kurumumuzca hazırlanan, tarım sektörüne daha güçlü yön ve destek vermek üzere yaptığımız faaliyetlerin yanında sektör paydaşlarımıza ve çiftçilerimize katkı sağlayacağını düşündüğümüz derginizin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, hayırlı olmasını diliyorum.´´