İranlı turistlerin Erzurum´dan beklentileri konuşuldu?

Tebriz-Erzurum arası turizm ziyareti?

Tarih: 01.01.0001 00:00
 İranlı turistlerin Erzurum´dan beklentileri konuşuldu?

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

İran Tebriz´de bulunan Doğu Azerbaycan Kültür Genel Müdürü Mohammad Pour, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´ı makamında ziyaret etti. Tebriz ile Erzurum arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin yanı sıra İranlı turistlerin Erzurum´dan beklentileri ve yapılması gerekenler konuşuldu. Doğu Azerbaycan Kültür Genel Müdürü Mohammad Mohammad Pour ve beraberinde Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ali Piruzmaneş,Tebriz Edebiyat Derneği Başkanı Prof.Dr. Abualfaz Ali Mohammadi ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´ı ziyaret etti.

İRANLI TURİZTTLERİN BEKLENTİLERİ KONUŞULDU

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, iki kardeş şehir olarak Tebriz ve Erzurum arası kültürel işbirliklerinin derinleştirilmesi, Turizmde yapılacak olan çalışmalar, Erzurum´a gelecek olan İranlı turistlerin beklentileri ve yapılacak olan çalışmalar konuşuldu. İranlı turistlerin yine Erzurum´da güzel, rahat bir tatil yapmaları için yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Ziyaretin ardından Doğu Azerbaycan Kültür Genel Müdürü Mohammad Mohammad Pouri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´a hediye verdi. İl Müdürü Almaz, Kültür Genel Müdürü Mohammad Pouri´ye ve beraberindeki misafirlere Erzurum´u tanıtan materyallerden oluşan set hediye etti.

ZİYARET ÇOK SONUÇ YOK

İran heyetleri bugüne kadar Erzurum´a birçok ziyaret gerçekleştirdi ancak Erzurum İranlı turistleri istenilen seviyede şehre çekemedi. İranlı turistler Van´a akın ediyor, Erzurum arkasından bakıyor. Öyle ki; Van ili İranlı turistler sayesinde zenginleşti, kalkındı. Erzurum ise hep ziyaretlerle avutulan bir oldu. Gerek İran heyetleri ve gerekse Erzurum bürokrasisi, Tebriz Erzurum arasında ticaret ve turizm ilişkilerini bir türlü istenilen seviyeye getiremediler.