Karadayı mağdurları şimdilerde site yönetimi mağduru!

Yıldızken TOKİ´lerde neler oluyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Karadayı mağdurları şimdilerde site yönetimi mağduru!

-ÖZEL-

Evleri teslim ettiler ancak birçok eksik çıktı. Site yönetimi mağduru olan Karadayı mağduru TOKİ sakinlerinin yeni evlerine aldıkları kombi ve kilolarca boyanın da çalındığı iddia ediliyor.

Sinan AYDIN

Karadayı mağduru olarak TOKİ´den ev alma fırsatı yakalayan binlerce vatandaş, şimdilerde TOKİ´den teslim aldıkları evlerin eksikleri nedeniyle bu kez site yönetimi mağduru oldular. TOKİ´lerde ayrıca takılan kombiler ve boya için alınan malzemelerin de çalındığı iddia ediliyor.

Erzurum´da Müteahhit Ahmet Metin Karadayı´dan ev aldıktan sonra dolandırılan ve yılardır hukuk mücadelesi veren binlerce vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in TOKİ ile yaptığı girişimler sonrası mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermişlerdi. TOKİ ile yapılan protokol sonrası peşinat vermeden ve çok uygun aylık taksitlerle ev sahibi olma imkanı yakalayan Karadayı mağdurları, geçtiğimiz ay evlerini teslim almaya başladılar. Şuan itibarı ile Yıldızken Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi´nde bulunan konutların tamamı, hak sahiplerine teslim edildi.

EVLERDE EKSİK ÇOK?SİTE YÖNETİMİ HEP OYALIYOR

Çoğunluğunu Karadayı mağdurlarının oluşturduğu TOKİ sakinleri, evlerini teslim almalarına rağmen site yönetimi tarafından eksikler giderilmediği için bir türlü taşınamadılar. Birçoğu kiralarda mağdur oldukları için hemen yeni evlerine taşınmak isteyen vatandaşlar, yeni yuvalarına bir türlü taşınamadılar. Site yönetiminden bir görevli nezaretinde eksik ve hata tespiti yapılıp teslim edilen evlerin bir kısmında süpürgeliklerin çakılı olmadığı, bir bölümünde duvarlarda ve musluklarda bozukluklar olduğu, bir bölümünde boya hatası olduğu ve bazı evlerde ise menteşe, kapı kilidi arızası ve döşeme hatası gibi eksiklikler tespit edildi. Site yönetimi, görevi gereği bu eksikleri hemen giderip evleri eksiksiz teslim etmesi gerekirken şuana kadar yeteri kadar işlem yapmayarak hak sahiplerinin tepkisini çekmeye başladı.

BOŞ OLAN TOKİ KONUTLARINDA HIRSIZLIKLAR OLUYOR İDDİASI!

Taşınan sayısının yok denecek kadar az olduğu Yıldızkent TOKİ´lerde, evlerin büyük bir bölümü taşınan olmadığı için boş bulunuyor. Site Yönetimine ait güvenlik görevlisi ve çalışanların bulunduğu ancak yetersiz olduğu bölgede, hak sahipleri bir yandan eksiklerin giderilmesini beklerken diğer yandan da aldıkları malzameleri hırsızlara kaptırmanın mağduriyetini yaşıyor. Çeşitli çaplardaki hırsızlıkların başında ise kombi geliyor. Merkezi sistem olan binaların mutfak ve banyo bölümü için alınan kombilerin bazılarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boş olan evlerden çalındığı iddia ediliyor. Ayrıca yine bazı evlerde ev sahipleri tarafından duvarlar için alınan ve boyamak için evlerin odalarında bekletilen kutusu açılmamış kilolarca boyanın da çalındığı iddia edildi.

AİDAT YATIRIYORLAR AMA HİZMET ALAMIYORLAR?

Çoğunluğunu Karadayı mağdur hak sahiplerinin oluşturduğu TOKİ konutlarından ev almış vatandaşlar, yaşanan hırsızlıklar ve eksiklerin  bir türlü site yönetimi tarafından yapılmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyorlar. Evler teslim edildiği aydan itibaren hem TOKİ taksiti hem de aidat ödemeye başlayan vatandaşlar, site yönetimine aidat ödemelerine rağmen hiçbir hizmet alamamış olmanın tepkisini gösteriyorlar. Çok sayıda vatandaşın site yönetimini TOKİ genel merkeze şikayet ettiği öğrenildi. Vatandaşların ayrıca yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi´ne (CİMER) bildirerek yardım istedikleri öğrenildi.