Kaygusuz´dan kaygıları gideren açıklama

TOKİ´de oturan çocukların okul kaygısına son

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kaygusuz´dan kaygıları gideren açıklama

-ÖZEL-

Yıldızkent TOKİ´lere taşınan ailelerin çocuklarına okul bulamama kaygısına, İl Milli Eğitim Müdür Kaygusuz son verdi. Müdür Kaygusuz, 2 mevcut okulumuz var, 1 tane de 32 derslikli okul yapıyoruz. Hiçbir çocuğumuz açıkta kalmayacak´´ dedi.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, çoğunluğunu Karadayı mağdurlarının oluşturduğu Yıldızkent TOKİ konutlarına taşınan ailelerin çocuklarına okul bulamama kaygılarına son verecek açıklamayı yaptı.  Müdür Kaygusuz, ?? Planlamalarımızı yapıyoruz. İki mevcut okulun yanı sıra 32 derslikli bir okul daha yapıyoruz. Bu okulumuzda Eylül ayı itibarı ile tamamlanacak eğitime hazır hale gelecek. Hiçbir çocuğumuz açıkta kalmayacak´´ dedi.

 

VELİLER OKUL BULAMAMA ENDİŞESİ TAŞIYORDU

 

Erzurum´da çoğunluğunu Karadayı mağdurlarının oluşturduğu TOKİ Konutları, geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Evlerine yerleşme telaşını atlatan aileler, yeni eğitim öğretim yılının açılmasına 1,5 ay kala çocuklarına okul bulup bulamama kaygısı yaşıyordular. Bölgeye bir anda 1650 ailenin taşınması ile, okul çağındaki çocuklar için de okul ihtiyacı hasıl oldu. Bazı ailelerin çocuklarına okul bulamama endişesine, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz son verdi. Müdür Kaygusuz, velilerin kaygılanmaması gerektiğini açıklayarak, ?? Bölgeye bir anda yerleşim olunca doğal olarak ta okul ihtiyacı baş gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak planlamalarımız ona göre yapıyoruz. Şuan o bölgede Başöğretmen ve İbni Sina okullarımız var. Bu iki okulun yanında TOKİ´lerin 500 metre ilerisinde 32 derslikli ayrı bir okul daha yapıyoruz. Bu okulda Eylül ayında tamamlanacak ve faaliyete hazır hale gelecek´´ dedi.

 

MÜDÜR KAYGUSUZ: HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ AÇIKTA KALMAYACAK

 

Yıldızkent bölgesinde de bu yıl tekli eğitime geçileceğini hatırlatan Müdür Kaygusuz, ??TOKİ konutlarında oturan çocuklarımızın okullara yerleştirilmesini yaptıktan sonra gerekirse bu yıl da Başöğretmen okulunda ikili eğitimi devam ederek te öğrencilerin okul ihtiyacını karşılayacağız. Hiçbir çocuğumuz açıkta kalmayacak,. Velilerimiz endişeye kapılmasın. Kayıt işlemleri sırasında sorun yaşayan vatandaşlarımız Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze giderek sorunlarını çözüme kavuşturabilirler´´ diye konuştu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği, çoğunluğunun Karadayı mağdurlarına teslim edildiği 1. ve 2. Etap toplam bin 650 konut yapılarak geçtiğimiz Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilmişti. 75 metrekareden başlayan ve 120 metreye kadar çıkan B-1, C-1 ve C-2 tipi daireler, çok uygun ödeme koşullarıyla, mağdur vatandaşların mağduriyetini de ortadan kaldırmış oldu.