KPSS´de Türkiye ikincisi oldu ama mülakatı geçemedi iddiası?

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum Adliyesi´ne mübaşir alımında, KPSS´de Türkiye ikincisi olmuş bir kişinin mülakatta elendiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 KPSS´de Türkiye ikincisi oldu ama mülakatı geçemedi iddiası?

 -ÖZEL-

Orhan DURMUŞ

 

Erzurum Adliyesi´ne mübaşir alımında KPSS´den 98 alarak Türkiye ikincisi olan Turgay Polat´ın mülakatta elendiği iddia edildi. Konuyu gündeme getiren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, tepki gösterdi. Erzurum Adliyesi´ne mübaşir alımında KPSS´den 98 alarak Türkiye ikincisi olan Turgay Polat´ın mülakatta elenmesi dikkat çekti. Konuya İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de tepki göstererek "Mülakat sisteminin ne kadar adil olduğunu iyi düşünmeli. Memur alımlarında uygulanan mülakat sistemi kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Erzurum Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı´nda mübaşir alımında KPSS´den 98 alarak Türkiye ikincisi olan Turgay Polat´ın mülakatta elenmesi dikkat çekti.

 

?NE KADAR ADİL OLDUĞUNU İYİ DÜŞÜNMELİYİZ´

 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli Erzurum Adliyesi´ne mübaşir alımında yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasına göre düzenlenen nihai başarı listesini paylaştı. Cinisli, "Listenin içinde, yazılı sınavda Türkiye ikincisi olmuş ama mülakatı geçememiş bir Erzurumlu kardeşimizin de olduğunu göz önünde bulundurursak Mülakat sisteminin ne kadar Adil olduğunu iyi düşünmeliyiz!!" ifadelerini kullandı.