Kupada tur vakti

BB Erzurumspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Bursaspor´u yenerek ilk 16 takım arasına girmeyi hedefliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kupada tur vakti

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

BB Erzurumspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Bursaspor ile karşılaşmak için dün havayolu ile Bursa´ya uçtu. Yedek ağırlıklı bir kadronun yer aldığı takımda, hedef ilk maçtaki 4-2´lik skor avantajını koruyarak bir üst tura yükselen 16 takım arasına girmek. Ziraat Türkiye kupasında bugün akşam saat 18.30´da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunda Bursaspor ile karşılaşacak olan BB Erzurumspor, bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak Bursa´ya uçtu.

 

ERKAN HOCA KADRO DERİNLİĞİNİ İYİ DEĞERLENDİRİYOR

 

Teknik Direktör Erkan Sözeri, Pazar günü oynanacak olan Altay maçını da düşünerek kadroda rotasyona gitti. As kadrodan önemli isimleri Erzurum´da bırakan Erkan Sözeri, yedek ağırlıklı bir kadro ile Bursa´ya gitti. Mavi beyazlı takımdaki kadro derinliğini iyi değerlendiren Erkan hoca, kupa maçında 4-2´nin avantajını iyi değerlendirerek tur atlayıp Erzurum´a dönmeyi hedefliyor.

 

DADAŞLARIN GOL SİLAHI SUNU OLACAK

 

Kupa maçlarında maç eksiği bulunan başta Rashad Muhammed ve Cenk Ahmet olmak üzere bazı futbolcuları da oynatarak bu eksikliklerini gidermelerini sağlayan Erkan Sözeri, yaptığı açıklamalarda hedefinin önce lig sonra kupa olduğunu her fırsatta vurguluyor.  BB Erzurumspor´da kupa maçlarının yıldızı olan Gilles Sunu´ya bu maçta da çok iş düşüyor. Erkan Sözeri´nin kendisinden çok şeyler beklediği Sunu, bugün oynanacak maçta da Dadaşların gol silahı olacak. Kupa maçlarındaki performansı ile takdir toplayan Sunu, Bursaspor ile oynanacak olan ikinci maçta da ilk maçta olduğu gibi gol atıp takımının tur atlamasına katkıda bulunmak istiyor.

 

BURSASPOR´DA HOCA İSTİFA ETMİŞTİ

 

Bu arada rakip Bursaspor´da işler iyi gitmiyor. Lige istediği gibi başlayamayan ve birçok maçta şans eseri son dakikada bulduğu gollerle 3 puanı alan Bursaspor, son haftalarda düşüşe geçti. Puan durumunda alt sıralara gerileyerek ilk iki hedefinden şaşmış görünen Bursaspor´da, maddi sıkıntıların yanında Süper Ligdeki kadrodan birçok futbolcu ile de yolların ayrılmış olması, kadro sıkıntısının devam etmesine neden oluyor. Futbolcuların paralarını ödemediği gerekçesiyle önce uyarılıp sonra 3 puan silme cezası alan Bursaspor´da, önceki gün de teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yollar ayrılmıştı. İstifa haberi, kulüp tarafından resmen açıklanmıştı. Bursaspor´u kupadaki Erzurumspor maçına yardımcı hocaların çıkarması bekleniyor.