Lise öğrencilerine yönelik afet bilinci eğitimi

Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde deprem tatbikatı yapıldı

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Lise öğrencilerine yönelik afet bilinci eğitimi

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum AFAD görevlileri tarafından, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine afet eğitimi verildi. Eğitimin ardından tatbikat yapıldı. Ülkemiz ve özellikle bölgemizde ki deprem yoğunluğu, deprem aktivitesi düşünüldüğünde deprem öncesi, sırası ve deprem sonrası yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler büyük önem kazanıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Erzurum´da birçok ilk ve orta dereceli okul ile  kamu kurum ve kuruluşlarında Afet öncesi ,sırası ve sonrasında alınacak tedbirler ile  ilk yardım konularında eğitimler veriliyor.

YAPILMASI GEREKENLER ANLATILIYOR

Okullarda yürütülen çalışmalarda, Erzurum AFAD´a bağlı personeller tarafından sınıflarda öğrencilere deprem konusunda bilgiler verilerek ,deprem sırasında sınıflarında  yapmaları gereken hareketler uygulamalı olarak gösterilip, binaları tahliyeleri konusunda tatbikatlar yapılıyor .Süre tutularak yapılan bu tahliye işleminde öğrenci ve idarecilere  ekipler tarafından çıkışlarda kullanacakları bölümler toplanma yerleri kapsamlı bir şekilde gösteriliyor. Öğrenci ve idarecilere ayrıca deprem ve diğer afetler konusunda bilgilerin yer aldığı broşürlerde dağıtılıyor. Okullarda yapılan bu çalışmaların yanı sıra Erzurum´da bulunan birçok kamu kurum ve kuruluşunda da Erzurum AFAD´ a bağlı ekipler tarafından kurumların mevcut talepleri doğultusunda çığ eğitimleri, dağcılık eğitimi, doğal afetler, temel afet bilinci ,ilk yardım yangın ve KBRN gibi bir çok konuda gerekli eğitimler verilerek tatbikatlar yapılıp, çalışanların yaşanacak olaylar karşısında doğru adım atabilmesi temel can ve mal kaybının en aza indirmesi konusuna yardımcı olunuyor.

ÖNCELİK ÇOCUKLARDA DEPREM BİLİNCİ OLUŞTURMAK

Verilen bu eğitimler ve yapılan  tatbikatlarla,  öncelikli olarak çocuklarda deprem bilinci oluşturulmaya çalışılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında, AFAD görevlileri tarafından Erzurum Anadolu İmam HatipLisesi öğrencilerine yönelik afet bilinci eğitimi verildi. Eğitimin ardından tatbikat yapıldı. Öğrenciler senaryogereği deprem olduğu anda sıraların altına gierek ilk etapta kendilerini koruma yöntemlerini öğrendi. Daha sonra ise deprem sırasında ve sonrasında yapışması gerekenler anlatıldı.