-Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı!

-Faiz Kararı Hoş Karşılanmadı! Erzurumlulardan anlık tepki!

Tarih: 21.09.2023 19:47
-Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı!

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Erzurumlular Merkez Bankası’nın yüzde 5’lik faiz artışını değerlenirdi. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası haziran ayından itibaren dördüncü kez faiz artırma kararına gitti. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğinde toplanan Eylül Ayı Para Politikası Kurulu faiz kararını belirledi. Faiz oranı yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarıldı. 

Peki, Erzurumlu vatandaşlar ve esnaf bu durum hakkında ne düşünüyor.

Erzurumlular, faiz kararını beğenmedi. Kimi vatandaş ekonominin böyle düzelmeyeceğini dile getirirken kimileri ise devletin bildiği vardır deyip geri çekildi. 

İhsan Güllü, “Faizi artırarak ne yapmaya çalışıyorlar belli. Dolar düşecek, rahat edeceğiz… Böyle şeylere artık inanmıyorum. Ben devletime güveniyorum ancak durum böyle olursa yine zengin kazanacak. Orta kesim zaten yok oldu, zengin kazanacak fakir iyice fakirleşecek. Biz gelişmekte olan bir ülke konumundan da çıkmak üzereyiz. Akıllarında ne varsa bir an önce hayata geçirmeleri lazım. Yoksa insanların sabrı kalmayacak.”

"Bakanımıza güveniyorum"

Hürkan Akkuş, “Bakanımızın aklında mantıklı şeyler olduğuna eminim yoksa eminim ki böyle bir yol izlemezdi. Göreve geldiği andan itibaren bakanımıza güveniyorum. Faizin yükselmesi demek doların düşmesi anlamına geliyor. Ancak bundan sonra ne olacağını zaman belirleyecek.” 

Ahmet Yaloğlu, “Faiz artırmakla benzin fiyatları düşmüyor. Maalesef yaptıkları şeyin millet yararına hiçbir anlamı yok. Artık bıktık bu durumdan ne yapıyorlarsa bir an önce yapsınlar. Bu millet kimsenin keyfine göre hareket etmek zorunda değil.”