Minikler Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Erzurum´da ilkokul çocuklarına yönelik hayvan sevgisi aşılama projesi hayata geçirildi. Sevimli hayvanlarla buluşan minikler, renkli görüntüler oluşturdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Minikler Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

-ÖZEL-

Miniklere hayvanları sevdiren proje!

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak amacı ile yürütülen proje kapsamında, Hilalkent 125. Yıl ilkokulundan giden öğrencilerle evcil hayvanlar bir araya getirildi. İVSA Erzurum Kulübü tarafından, Atatürk Üniversitesi Lisans Öğrencilerinin katılımı ile "Erzurum İli İlköğretim Okullarındaki Öğrencilere Hayvan Sevgisinin Aşılanması" isimli araştırma projesi hayata geçirildi.

 

ÜNİVERSİTEYE AİT HAYVAN ÇİFTLİKLERİ VE HAYVAN HASTANESİNİ GHEZDİLER

 

Proje kapsamında Hilalkent 125.Yıl İlkokulundan gelen öğrencilerle beraber  Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi,  Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Erzurum Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğüne ait birimler ziyaret edilerek birimler hakkında bilgi verildi. Öğrenciler,  Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezinde kuzuları inceleyip başlarını okşayarak sevgilerini gösterdiler. Büyükbaş hayvanların yer aldığı ahırları da gezen öğrencilerin bir kısmının ineklerden korktuğu gözlenirken büyük bir bölümü büyükbaş hayvanlara da ilgi gösterdi.

 

HAYVANLARI YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDULAR

 

Özellikle kuzulara karşı sevgilerini dışa vuran minik öğrenciler, daha sonra ise hayvan hastanesine giderek hasta hayvanlara yönelik uygulanan tedavi yöntemlerini yakından görme fırsatı buldular. Hasta bir kediye yönelik yapılan cerrahi müdahaleyi de izleyen öğrenciler, kediye uygulanan tedaviyi meraklı gözlerle izlerken renkli görüntüler oluşturdular. Keyifli saatler geçiren öğrencilere, görevliler tarafından gezdikleri bölgelerde hayvanlara yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı, uygulamalı gösterimler yapıldı. Hayvanların da insanlar kadar bu dünyada yaşama hakkı olduğu ifade edilerek, minik kalplere hayvan sevgisi aşılandı. Oldukça anlamlı olan projenin, ildeki diğer ilkokullarında da sürdürüleceği öğrenildi.