Müdürden Yeni Mühendislere Nasihatlar: Orman köylüsüne hoşgörülü davranın

Orman Bölge MüdürlüğÜ´ne yeni atanan Mühendislerle Müdür ve Müdür Yardımcılar arasında tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Bölge Müdürü Oktay Ayatay, önemli nasihatlarda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Müdürden Yeni Mühendislere Nasihatlar: Orman köylüsüne hoşgörülü davranın

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü´nde, kurumun çeşitli birimlerine yeni atanan Orman Mühendislerine yönelik tanışma toplantısı düzenlendi. Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcıları Faruk Bayraktaroğlu, Muammer Tizi  ve Merkez İşletme Müdürü Veli Günal´ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Bölge Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde yeni işe başlayan aday mühendisler katıldı.  Toplantıda, sektörel hizmette yaşadığı tecrübeleri anlatarak aday mühendislere nasihat ve tavsiyelerde bulunarak talimatlarını veren Bölge Müdürü Oktay Ayatay, şunları söyledi: ? Biriminizdeki Amirlerinize ve mahiyetinizdeki personelinize saygılı olun ki, saygı göresiniz. Ayrıca Kurumu en iyi şekilde temsil etmelisiniz.

 

?ORMAN KÖYLÜSÜ BİR YERDE BİZİM İŞ ORTAĞIMIZ, ONLARA HOŞGÖRÜLÜ DAVRANIN´

 

Bunun için ilk adım olarak İlçenizdeki Kaymakam, Belediye Başkanı ve adli makamları ziyaret etmeyi unutmayın. Orman köylüsü bir yerde bizim iş ortağımız olup, onlara hoş görülü davranın ve kapınızda bekletmeyin. Taleplerini alarak süratle çözümleyin. Sizler bu teşkilatın uç neferlerisiniz. Sizlere büyük işler düşüyor. Devletin malının size emanet olduğunu unutmayarak çalışmalarınızdan üst seviyede verim elde etmek için zamanı iyi değerlendirip, programlı çalışın ve işinizde disiplinli olun.

Personelinize, vatandaşa veya diğer kamu yöneticilerine faaliyetlerinizle ilgili taleplerinde söz verdiğinizde kesinlikle yerine getirin, dürüstlük ve adaletten ödün vermeyin. Görevinizde vakarlı, onurlu ve haysiyetli olun. Personelinize karşı adaletli olun. Hedefi olmayan Şef veya mühendisin başarısız olacağını, iş heyecanı ve iş disiplininin ise başarıyı yakalamada en etken unsurların olduğunu belirterek muhatap olacakları insanların sorunlarını yakın ilgi ile çözmeleri gerektiğini unutmamaları hususunda çalışma prensiplerini vurgulayıp, kendilerine nasihat ve talimatlar vererek memuriyetinizin ailenize Kurumumuza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.?