Müdürlük tarımı geleceğimize taşıyor

Çocuklara tarım aşılıyorlar

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Müdürlük tarımı geleceğimize taşıyor

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, geleceğimize tarımı ve tarıma geleceğimizi taşımaya devam ediyor. İl Müdürü Osman Akar´ın da çok önemsediği bu çalışma kapsamında, ilkokul çağındaki çocuklar tarımda tanıştırılıp çeşitli eğitimlerden geçiriliyor. İl Müdürlüğü, özellikle ilkokul çağındaki çocuklara yönelik olarak yaptığı eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında, İlköğretim 3. Sınıf öğrencilerinin Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi´nin İşletmeleri olan çiftlikler, seralar, Su Ürünleri Fakültesi işletme ve tesislerini gezdirilerek, gıda, tarım ve hayvancılık konularında eğitimler veriliyor.

ÇOCUKLAR TÜKETTİKLERİ GIDALARIN NASIL ÜRETİLDİĞİNİ ÖĞRENİYOR

Öğrencilere, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü faaliyetleri ile ilgili çalışmalar ve ilgi alanları tanıtılıyor. Proje kapsamında çocukların gezip eğlenmeleri ve öğrenmeleri sağlandı. Çocuklar bu faaliyetlerle, tükettikleri gıdaların ne şekilde üretildiğini de öğrenmiş oldular. Aynı zamanda çevre bilincini özümseme, hayvanlarla haşir neşir olarak onlara sevgi ile yaklaşma deneyimi yaşayan çocuklar, böylece hem bitkisel hem hayvansal yaşam alanlarında ileriye yönelik olarak özendirici ve eğlendirici aktiviteler gerçekleştirmiş oldular.

??AMAÇ GELECEĞİMİZE TARIMI TAŞIMAK´´

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar tarafından genel çerçeve olarak tarımsal üretim ve ziraat mühendisliği, veteriner hekimlik, tarımsal alanda icra edilen diğer meslekler ile ilgili olarak çocuklara yararlı olacak bilgiler verildi. İlaveten Tarım Kredi Kooperatifi tarafından verilen hediyeler çocuklara takdim edildi. İL Müdürü Osman Akar, çocuklara tarımın dünü ve bugününü anlatıp geleceğe taşıma noktasında çocukların önemine değindi. Müdür Akar, ?? Çocuklara tarımı sevdirip hem geleceğimize tarımı hem de tarıma geleceğimizi taşımaya devam edeceğiz´´ dedi.