Mustafa Ilıcalı´ya tepki!

Yaptığı paylaşımda yeni kayıt yaptıracak öğrencilere 4 Üniversite öneren Mustafa Ilıcalı´ya, önerdiği Üniversiteler arasında Atatürk Üniversitesi ve ETÜ olmaması nedeniyle hemşerileri tepki gösterdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Mustafa Ilıcalı´ya tepki!

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurumlu olup iki dönem Erzurum Milletvekilliği de yapan Mustafa Ilıcalı´nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki çekti. 22. Ve 26. Dönemlerde Erzurum Milletvekilliği yapan Mustafa Ilıcalı, twitter hesabından yeni kayıt yaptıracak öğrencilere 4 Üniversite adı önerdi. Ilıcalı´nın önerdiği Üniversiteler arasında Atatürk Üniversitesi ya da Erzurum Teknik Üniversitesi´nin olmaması, hemşerilerinin tepkisini çekti. Ilıcalı´nın paylaşımına çok sayıda tepki yorumu yapıldı. AKParti´de iki dönem Erzurum Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, sosyal medya hesabından ?? Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizin dikaktine´ başlığı ile bir paylaşımda bulundu. Ilıcalı, yaptığı paylaşımda, ?? Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizin dikkatine; mezunu olduğum İTÜ(İstanbul Teknik Üniversitesi), 23 çalıştığım Yıldız Teknik (Yıldız Teknik Üniversitesi), 8 yıl görev aldığım Bahçeşehir (Bahçeşehir Üniversitesi) ve halen hocalık yaptığım ticaret üniversitelerini yakından bilen bir hoca olarak sizlere öneriyorum.´´ dedi. Paylaşım, Erzurumlu takipçilerinin bazılarının tepkisini çekti. Bazı takipçileri, ?Allah senden razı olsun hocam. Paylaşımın iyi, güzel de; iki farklı dönemde milletvekilliğini yaptığın bu şehrin üniversitelerini önermek hiç mi aklına gelmedi´ diye uyazdı. Murat Yiğit isimli bir takipçisi ise, ? Erzurum Milletvekili olarak atauni1957´yi (Atatürk Üniversitesi) neden önermiyorsunuz? Şahsen üzüldüm´ diyerek sitemini dile getirdi. Ilıcalı´nın paylaşımına gelen tepkilere nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

 

MUSTAFA ILICALI KİMDİR?

 

Mustafa Ilıcalı, 15 Haziran 1954´te Erzurum´da doğdu. Baba adı Nazif, anne adı Behice´dir. Prof. Dr. (Ulaştırma) Öğretim Üyesi, İnşaat Yüksek Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Ulaştırma üzerine yaptı. 2000-2015 yılları arasında Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde profesör olarak görev yaptı. Ülkemizde, ´Ulaştırma Mühendisliği´ kavramının oluşmasını ve ilk defa BAU´da bölüm açılmasını sağladı. Trafik güvenliğinin geliştirilmesi hususunda birçok çalışma yürüttü. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın belediye başkanlığı döneminde Ulaşım Daire Başkanlığı ve bazı İBB şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2007-2015 yılları arasında İBB Başkan Danışmanlığı yaptı. 22. Ve 26. Dönemlerde Erzurum Milletvekilliği yaptı. 22. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği, Batı Avrupa Birliği Türk Delegasyonu Üyeliği ve Türkiye-Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü. İngilizce bilen Ilıcalı, evli ve 2 çocuk babasıdır.