New City konutları inşaatı yıkılıyor

New City inşaatı dinamitle değil kepçe ile yıkılıyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
   New City konutları inşaatı yıkılıyor

 

 

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da binlerce mağduru olan New City konutları inşaatında yıkım çalışmaları başladı. Tünel kalıp sistemiyle yapılan inşaatlar, kepçelerle kat kat şeklinde yıkılıyor. Dönemin iş insanı Ahmet Metin Karadayı tarafından başlatılan proje kapsamında yapılan New City konutları, ruhsat ve proje olmadığı gerekçesiyle 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulmuştu. Karadayı ile Büyükşehir Belediyesi´nin mahkemelik olmasına neden olan konut inşaatı, 1500´ün üzerinde mağdur doğurmuştu. 

 

İNŞAATLAR DURDU BİNLERCE MAĞDUR ORTAYA ÇIKTI

 

Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımına başlanan 2 bin konutluk proje, evrak eksiklikleri ve ruhsat problemleri nedeniyle yarım kalmıştı. Şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından durdurulan inşaatlar mahkemelik olmuş, yargılamalar sonunda Ahmet metin Karadayı, hapis cezası almıştı. Konut mağdurlarının açtığı davaların bir bölümü devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen TOKİ ile anlaşarak mağdurların mağduriyetine bir nebzede olsa son vermişti. Mağdurlara TOKİ tarafından evler yaptırılıp peşinatsız olarak teslim edilmişti.

 

İNTİHAR VAKALARININ ADRESİ OLMUŞTU

 

Yıllardır bekletilen New City konutları inşaatı, ona yakın intihar vakasına da ev sahipliği yaptı. Tinercilerin ve sarhoşların da mekanı haline gelen inşaatlarda, bugüne kadar ondan fazla intihar eylemi gerçekleşti. İnşaatların en üst katına çıkıp aşağıya atlayarak hayatını kaybedenler de oldu. Son dönemde intihar vakaları ile büyüyen bir sorun haline gelen New City inşaatlarında yıkım çalışması başladı.

 

DİNAMİTLE DEĞİL KEPÇE İLE YIKIYORLAR

 

İnşaatların çatı katı bölümüne vinçler yardımı ile çıkartılan kepçeler, kat kat yıkım yaparak aşağıya kadar inecekler. Binaların tünel kalıp sistemi ile yapıldığı öğrenilen inşaatların yıkımında, çevrede yapılaşma olması ve güvenli olamayacağı gerekçesi ile dinamit kullanılmadığı öğrenildi.