Öksüren Mülteciler Erzurum´a Gelebilir Endişesi!

İran sınırına kadar gelen ve birçoğu şiddetli derecede öksüren Mültecilerin Erzurum´a da gelebilecek olma ihtimali, endişe yarattı. Görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturdu. Yetkliler Dadaşlara çağrıda bulunarak, ?? Karayollarında Mülteci görürseniz

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Öksüren Mülteciler Erzurum´a Gelebilir Endişesi!

 

-ÖZEL- 

Sina AYDIN

 

İran´dan sınırına kadar yollarla gelen ve bir çoğunun şiddetli derecede öksürmesi nedeniyle koronavirüs taşıdıkları endişesi duyulan Mültecilerin Erzurum´a da gelme ihitimali, endişe yaratıyor. MHP Iğdır eski  Milletvekili Sinan Oğan´ın paylaştığı görüntüler ve iddiaları ise, korku ve paniği artıtıyor. Sinan Oğan, , öksürükler eşliğinde İran sınırından Türkiye´ye ihraç edilmeye çalışılan Afgan mültecilerin görüntülerini paylaştı.

 

?ERZURUM BU DURUMDAN ÇOK ETKİLENİR´

 

Bir dönem Iğdır´da MHP´den mlletvekli seçlen ve daha sonra partiden ihraç edlen Dr. Snan Oğan´ın paylaştığı görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturdu. Oğan, İran sınırından Türkye´ye geçirilmeye çalışıldığı iddia edilen Mültecilerin görüntülerini paylaştı. Mülteclern sürekl öksürmesi, akıllara koronavirüsü getirdi. Eğer korkulan olur da İran sınırından bu mülteciler geçerlerse. Erzurum bu durumdan çok etklenir diye konuşan vatandaşlar,´´Bu mültecler İran sınırını geçtkten sonra Doğubeyazıt´a oradan da Erzurum´a gelirler´´ dye korkuyoruz dedler. Sinan Oğan, kişsel Twtter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Bu görüntüler sınırımızın İran tarafından (Muhtemelen Taş Maku yakınları) Türkye´ye geçirilmeye çalışılan Afganlılar. İran ülksindeki mültcileri bize ihrac etmeye devam ediyor. Dikkat ederseniz birçoğu öksürüyor! Önlem!)

 

DADAŞLARA ÇAĞRI: GÖRÜRSENİZ İHBAR EDİN

 

Olası tehlikeye dikkat çektiğimiz haberle ilgili görüşlerini aldığımız yetkililer ise, vatandaşları uyararak ?Yollarda mülteci görenler, Polisi ya da Jandarmayı arasın´´ uyarısında bulundular. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ?? Koronavirüs salgını ile ilgili şu an Erzurum olarak tüm il e ilçelerle giriş çıkışları yasaklamış durumdayız. Merkezlerde Polisimiz, ilçelerde de Jandarma kuvvetlerimiz geniş çaplı önlem amış durumda. Görüntülerdeki Mültecilerin içleinedv hastalıklı olanlar olabilir. Bu durum çok dikkat edilmesi gereken bir durum. Bizde şu an böyle bi mülteci akını söz konusu değil ancak olmayacak diyv bir şey de yok. Mülteciler kaçak yollarla ülkv irdikleri için heran nervdvn çıkacakları belli olmuyor. Bu tür durumlar için vatandaşlarımzda dikkatli olsun. Karayollarında toplu haldv ya da tek tek yürürken gördükleri Mültecileri güvenlik güçlerine ihbar etsinler´´ uyarısında bulundu.