Ölen 3 dağcının ismi Uzundere´deki şelalelere verilecek

Uluslararası Buz Tırmanışı Festivali Gün Sayıyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ölen 3 dağcının ismi Uzundere´deki şelalelere verilecek

Nesrin ÇETİNKAYA

Dünya´nın en iyi dağcılarının katıldığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali´nin zamanı belli oldu. Bu yıl 25-29 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak buz tırmanışına, 17 ülkeden 180´e yakın sporcu katılacak. Dünyada ilginin her geçen yıl arttığı festivalde, bu yıl anlamlı bir etkinliğe de imza atılacak.

 

ÖLEN 3 DAĞCI´NIN İSİMLERİ TIRMANIŞIN YAPILACAĞI ŞELALELERE VERİLECEK

 

Erzurum Valiliği´nin de katkılarıyla 5 gün sürecek olan buz tırmanışı festivalinde, 1 yıl içinde hayatını kaybeden 3 dağcı da anılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan festivale katılan ancak aradan geçen zaman zarfında hayatlarını kaybeden 3 dağcının adının verileceği tırmanış parkuru yapılacak. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulunan ATAK Başkanı ve 4. Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali Genel Koordinatörü Çetin Bayram, ?? Tırmanışla geçecek 3 dolu gününün her birine, maalesef bu yıl içerisinde kaybettiğimiz 3 dağcının isimlerini vereceğiz.Talihsiz bir kaza neticesinde bizleri derinden yaralayan ölümüyle Kırgızistan´dan çok kıymetli dostumuz Sevgili Olga Gorozhanina,Elbistan´da özellikle buz tırmanışı için büyük çabalar sarfeden Antrenör kardeşimiz Sevgili Hakan Coşkun ve Olimpos´ta geçirdiği kaza neticesinde genç yaşta aramızdan ayrılan Karabük il temsilcisi kardeşimiz Cansu Nur Özkalp´ın isimlerini vererek onları anacağız. İlk çıkışların yapılacağı 3 buzdan şelaleye, bu dağcı dostlarımızın adı verilecektir´´ dedi.

 

FESTİVALE DÜNYADAN İLGİ GER GEÇEN YIL ARTIYOR

Aynı zamanda kendiside dağcı olan Çetin Bayram, ?? Festivale dünyadan ilgi her geçem yıl artıyor. Bu yıl en son Yunanistan´ında katılacağını belirtmesi ile ülke sayısı 18´e yükseldi. Bu sayı artabilir. Festivalin yaşatılmasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in emeği çoktur. Kendisine bütün dağcı arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum. Erzurum Valiliğimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gündüz tırmanışlar yapılacak gece ise, yabancı dağcılar kendi ülkelerinden sunumlar yapacaklar. Çok dolu dolu bir 5 gün geçireceğiz´ dedi.