Oltulu çocuklar namazda buluştu

Oltu ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen "Camiyi Seviyoruz Namazla Bulusuyoruz" projesine, çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Oltulu çocuklar namazda buluştu

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Oltu ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından "Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz" projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilçedeki camilerde çocuklar ve gençlerle bir araya gelinen programlar yapıldı. Programların ilkinde, Müftü Vekili Hikmet Kartal´ın da katıldığı bir sabah namazı buluşması tertip edildi.
Güllük Cami´de bir gurup gençle bir araya gelinen program çerçevesinde, hep birlikte sabah namazı kılındı. Namazın ardından, Müftü Vekili Hikmet Kartal gençlerle bir süre sohbet etti.  Hikmet Kartal, gençlerle yaptığı sohbette; caminin hayatımızda ki önemi ve müminleri bir araya getiren en önemli unsur olduğunu ifade etti.

 

NAMAZ KILIP BİRLİKTE KAHVALTI YAPIYORLAR

 

Özellikle gençliğin büyük nimet olduğunu vurgulayan Kartal, camilerde gençlerle bir araya gelmeye devam edileceğini vurguladı. Namaz ve sohbetin ardından gençlerle birlikte bir kahvaltı yapıldı. Programa katılan çocuklar, gençler ve aileleri, Müftülüğün yapmış olduğu anlamlı programlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. "Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz" projesi kapsamında, merkezde bulunan diğer camilerde de sabah namazı buluşmaları devam ediyor. Kılınan namaz sonrası kahvaltı programı tertip edilip çocuklar ve gençler arasındaki kaynaşma pekiştiriliyor. Böylelikle çocukların küçük yaştan itibaren dinimizi doğru öğrenmesi ve gerektiği gibi yaşamasına da katkı sağlanmış oluyor.