Organik Tarım Timi Affetmiyor

Erzurum´da Organik Tarım Timleri, hem halkın sağlığı hem de haksız rekabetin önüne geçmek için sahada amansız bir denetim mücadelesi veriyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Organik Tarım Timi Affetmiyor

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Organik Tarım Timi (OTT), gıda denetimlerini aralıksız sürdürerek halkın sağlığı ile oynayan fırsatçıları affetmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 18.08.2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 44.maddesi ve 2016/09 Sayılı Organik Tarım Birimlerinin Görev ve Yetkileri Genelgesi´nin ilgili maddeleri gereği; organik ürün satısı yapılan işletmelere yönelik denetimler yapılıyor.

 

AMAÇ HEM SAĞLIK HEM DE HAKSIZ REKABETİ ÖNLEMEK

 

Bu kapsamda Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan Organik Tarım Timi, sahada yapılan işletme denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ??Organik Tarım Timlerimiz haksız rekabeti önlemek adına gerek işletme sahiplerine gerekse tüketicilere yerinde uyarılar ve bilgilendirme faaliyetleri yapmaktadır. Söz konusu denetimlerimiz, organik tarım çalışma takvimimiz doğrultusunda yıl boyunca devam edecektir´´ denildi. Erzurum merkez ve ilçelerinde bazı zamanlar hafta sonları da mesai merhumu gözetmeksizin gıda denetimlerini sürdüren timler, halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezaların kesilmesinden, uyarılara kadar birçok tedbirin alınmasına önayak oluyor.

 

DENETİMLER SAYESİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR İYİLEŞME VAR

 

Gıda Denetim timlerinin işi sıkı tutması sayesinde, önceki aylara göre sahte ve bozuk gıda üretimi ve satımında gözle görülür bir düşüş yaşandığı da devam eden denetimler sonuncunda tespit ediliyor. Organik Tarım Timi, denetime gittiği işletmelerde ürünün son kullanma tarihinden rengine ve bozulmuş olup olmadığına kadar birçok konuda denetimini yapıyor. Denetimler sonrası bugüne kadar bazı işletmelere ceza kesildiği, bazılarının uyarı ile yetinildiği, bazılarına ise kurallara uydukları için teşekkür edildiği öğrenildi.